Σύλβια Καραστάθη

Αντικείμενο: Αγγλική Λογοτεχνία, Αγγλική Γλώσσα και Μετάφραση
Βαθμίδα: Συμβασιούχος Π.Δ. 407/80
Email: skarastathi@ionio.gr
Ώρες γραφείου: Κατόπιν συνεννόησης

Καραστάθη Σύλβια

Η Δρ. Σύλβια Καραστάθη είναι κάτοχος διδακτορικού στην Αγγλική Λογοτεχνία από το Πανεπιστήμιο του Cambridge, όπου εκπόνησε διατριβή πάνω στο βρετανικό μυθιστόρημα, ως υπότροφος του Ι.Κ.Υ. Είναι επίσης κάτοχος μεταπτυχιακού ΜΑ (με άριστα)  στην Μοντέρνα Λογοτεχνία από το Πανεπιστήμιο του York και πτυχιούχος Αγγλικής Γλώσσας και Φιλολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Υπήρξε μεταδιδακτορική ερευνήτρια στο Τμήμα Αγγλικής Φιλολογίας  του Πανεπιστημίου της Βέρνης, ως υπότροφος της Ελβετικής κυβέρνησης και αργότερα ερευνητική εταίρος στο Ινστιτούτο Walter Benjamin του ιδίου πανεπιστήμιου.  Έχει επίσης εκτενή εμπειρία ως εκπαιδεύτρια καθηγητών ξένων γλωσσών και είναι κάτοχος Διπλώματος στη Διδασκαλία της Αγγλικής σε Ομιλητές Άλλων Γλωσσών (Cambridge DELTA – Σπουδές Επιπέδου 7).

Έχει διδάξει Λογοτεχνία και Οπτική Κουλτούρα στο Πανεπιστήμιο του Cambridge και Μεθοδολογία Διδασκαλίας της Αγγλικής Γλώσσας, Αγγλική Λογοτεχνία και Ακαδημαϊκή Γραφή για τα συνεργαζόμενα τμήματα του Πανεπιστήμιου του Greenwich σε Αθήνα και Πράγα. Έχει επαγγελματική εμπειρία ως ακαδημαϊκή σύμβουλος και συγγραφέας εκπαιδευτικού υλικού για φορείς πιστοποίησης γλωσσομάθειας.

Έχει δημοσιεύσει μελέτες σε συλλογικούς τόμους με θέμα τις διακαλλιτεχνικές σχέσεις, το βρετανικό μυθιστόρημα, καθώς και τη ξενόγλωσση εκπαίδευση και τον οπτικό γραμματισμό.

Ενημέρωση: 03-04-2022

Επιστροφή
35-years
Ανάγνωση ΚειμένουΑνάγνωση Κειμένου Αναγνωσιμότητα ΚειμένουΑναγνωσιμότητα Κειμένου Αντίθεση ΧρωμάτωνΑντίθεση Χρωμάτων
Επιλογές Προσβασιμότητας