Συμμετοχή φοιτητών του Ιονίου Πανεπιστημίου στην Κριτική Επιτροπή του Choix Goncourt de la Grèce 2021

Διάστημα ισχύος: 
04/11/2020 to 30/11/2020

Πέντε φοιτήτριες του 4ου έτους του ΤΞΓΜΔ (η Νεφέλη Καψάλη, η Μαρία Κουζιού, η Ελένη Μακρασίμου, η Ινώ Μυσιρλή και η Κωνσταντίνα Πρέντι. ), με ακαδημαϊκό υπεύθυνο τον Αναπληρωτή Καθηγητή κ. Μιχάλη Πολίτη, μετέχουν στην Κριτική Επιτροπή του φετινού διαγωνισμού επιλογής του καλύτερου γαλλόφωνου λογοτεχνικού βιβλίου "Choix Goncourt de la Grèce 2021", τον οποίο διοργανώνει η Ακαδημία Goncourt σε συνεργασία το Προξενείο της Γαλλίας στη Θεσσαλονίκη και το παράρτημα Θεσσαλονίκης του Γαλλικού Ινστιτούτου Ελλάδας.

Η Ακαδημία Goncourt είναι διεθνούς φήμης γαλλικός οργανισμός, ο οποίος στηρίζει την γαλλόφωνη λογοτεχνία και κάθε χρόνο απονέμει το Βραβείο Goncourt λογοτεχνίας.

Η διαδικασία προβλέπει δύο φάσεις:

- Στην πρώτη φάση οι φοιτήτριες θα διαβάσουν βιβλία που έχει επιλέξει η Ακαδημία Goncourt και θα επιλέξουν μεταξύ αυτών το κατά την κρίση τους καλύτερο βιβλίο

- Στη δεύτερη φάση, εκπρόσωπός τους θα μετάσχει στην Κριτική Επιτροπή, η οποία θα αποτελείται από φοιτητές εκπροσώπους ελληνικών πανεπιστημίων, καθώς και από εκπροσώπους της Ακαδημίας Goncourt και της Γαλλικής Πρεσβείας, με αποστολή την επιλογή του καλύτερου γαλλόφωνου λογοτεχνικού βιβλίου της χρονιάς. 

M.Πολίτης

Μέσω Γραμματείας