Κατεύθυνση Διερμηνείας

• Η απόφοιτος της κατεύθυνσης Διερμηνείας του Τμήματός μας Μάρω Μαντζιάρα έγινε δεκτή με υποτροφία σε μεταπτυχιακό κύκλο σπουδών με θέμα την πολιτισμική διαμεσολάβηση στην περιοχή της Μεσογείου στο πλαίσιο του Erasmus Mundus με τη συνεργασία τριών ευρωπαϊκών πανεπιστημίων (UNIVE Università Ca' Foscari Venezia - UAB Universitat Autònoma de Barcelona - UPVM Université Paul-Valéry Montpellier)!
Προηγήθηκε η αναφορά της πτυχιακής εργασίας της στο CIRIN Bulletin του Καθηγητή Daniel Gile (http://cirinandgile.com/bulletins/Bulletin-51-Jan-2016.pdf, σελ. 26), την οποία συνέγραψε με τη συμφοιτήτριά της Μαρία Δημητροπούλου και ακολούθησε η παρουσίασή της στο συνέδριο Translaw2016 στο Πανεπιστήμιο του Tampere τον Μάιο του 2016 (http://www.uta.fi/ltl/translaw2016/abs/Translaw_abstracts.pdf, σελ. 21).

• Δύο φοιτήτριες της Κατεύθυνσης Διερμηνείας, η Μαρία Δημητροπούλου και η Μάρω Μαντζιάρα, παρουσίασαν τα αποτελέσματα της πρωτοποριακής πτυχιακής τους εργασίας με θέμα "Η διερμηνεία στο ελληνικό σύστημα ασύλου" στο συνέδριο TransLaw 2016 που διεξήχθη στο Πανεπιστήμιο του Tampere της Φινλανδίας τον Μάιο του 2016.

Οι διδάσκοντες Ζωή Ρέστα και Αναστάσιος Ιωαννίδης έλαβαν το πρώτο βραβείο καλύτερης ανακοίνωσης διδακτορικών φοιτητών στο Διεθνές Συνέδριο Μετάφρασης και Διερμηνείας TRANSLATA II του Πανεπιστημίου του Ίννσμπρουκ (1/11/2014). Ο τίτλος της ανακοίνωσής τους ήταν "The transposition of Directive 2010/64/EU and legal, institutional and actual defeciencies of court interpreting in Greece".

• Στις 27/2/2015 η Κατεύθυνση Διερμηνείας διοργάνωσε παρουσίαση-συζήτηση σε συνεργασία με το Δικηγορικό Σύλλογο Κέρκυρας με θέμα «Δικαστηριακή Διερμηνεία: Πρακτικά προβλήματα και δυνατότητες αντιμετώπισής τους». Ομιλητές ήταν οι: Ρέστα Ζωή και Ιωαννίδης Αναστάσιος (διδάσκοντες διερμηνείας στο ΤΞΓΜΔ), ο Παναγιώτης Αλεβαντής (στέλεχος της Γενικής Διεύθυνσης Μετάφρασης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής –γραφείο Αθηνών) και η Μαριάννα Ασημακοπούλου (οργάνωση «Συνειρμός»-Κέντρο Ημέρας ΒΑΒΕΛ). Η παρουσίαση-συζήτηση έλαβε χώρα στην Αίθουσα Εκδηλώσεων Δικηγορικού Συλλόγου στο Δικαστικό Μέγαρο Κέρκυρας.