ENGLISH

Εξεταστέα ύλη για τις εισαγωγικές εξετάσεις στο ΠΜΣ «Επιστήμη της Μετάφρασης»

ShareThis
Δημοσίευση: 16-07-2024 17:31 | Ενημέρωση: 27-07-2024 07:42 | Προβολές: 190
image

Η εξεταστέα ύλη για τις εισαγωγικές εξετάσεις στο ΠΜΣ «Επιστήμη της Μετάφρασης» για το ακαδημαϊκό έτος 2024-25 είναι η εξής:

Ελληνική Γλώσσα

Η εξέταση είναι γραπτή. Οι υποψήφιοι/ες εξετάζονται στην περίληψη (σύνοψη) ελληνικού κειμένου έκτασης έως 3.000 λέξεων και απαντούν σε ερωτήσεις κατανόησης αλλά και διερεύνησης για τον βαθμό γνώσης της γλώσσας.

Θεωρία της Μετάφρασης

Η εξέταση είναι γραπτή. Ενδεικτική βιβλιογραφία:

Μετάφραση

Η εξέταση είναι γραπτή και συνίσταται στη μετάφραση αποσπάσματος κειμένου από τα Αγγλικά στα Ελληνικά, μέσου βαθμού μεταφραστικής δυσκολίας, έκτασης έως 300 λέξεων και θεματικής σχετικής με θεματικές που καλύπτονται στο ΠΜΣ.

Στην εξέταση δεν επιτρέπεται η χρήση λεξικών ή άλλων βοηθημάτων.

Συνέντευξη

Οι υποψήφιοι/ες αξιολογούνται ως προς τις εγκυκλοπαιδικές τους γνώσεις και την ικανότητά τους να ενταχθούν επιτυχώς στις λειτουργίες του Π.Μ.Σ., καθώς και ως προς τις γνώσεις τους στη Θεωρία και την Πράξη της Μετάφρασης.

Γενικές Διευκρινίσεις

  • Εκτός των περιπτώσεων στις οποίες προβλέπεται διαφορετικά, οι γραπτές δοκιμασίες διαρκούν 2 ώρες. Η προφορική συνέντευξη διαρκεί περίπου 15 λεπτά για κάθε υποψήφιο/α.
  • Στις εξετάσεις επιβάλλεται η απενεργοποίηση των κινητών τηλεφώνων και πάσης φύσεως ηλεκτρονικής συσκευής και η παράδοσή τους στην επιτροπή των εξετάσεων πριν από την έναρξη της δοκιμασίας.
  • Υποψήφιος/α που θα λάβει βαθμό μικρότερο του 5/10 σε οποιαδήποτε από τις εισαγωγικές δοκιμασίες αποκλείεται από το Π.Μ.Σ.
  • Η βαθμολόγηση των γραπτών και προφορικών εξετάσεων δεν υπόκειται σε διαδικασία αναθεώρησης.

Επιστροφή
Ανάγνωση ΚειμένουΑνάγνωση Κειμένου Αναγνωσιμότητα ΚειμένουΑναγνωσιμότητα Κειμένου Αντίθεση ΧρωμάτωνΑντίθεση Χρωμάτων
Επιλογές Προσβασιμότητας