Δείτε τα νέα του Τμήματος Ξένων Γλωσσών, Μετάφρασης και Διερμηνείας (ΤΞΓΜΔ) για τις σπουδές, τις εκδηλώσεις, τις προκηρύξεις και τον κορωνοϊό (COVID-19).

ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ «Η Διεθνής Ένωση Διερμηνέων Συνεδρίων (AIIC) (Περιφέρεια Ελλάδας Κύπρου) στο πλευρό των φοιτητών διερμηνείας: ποιες δεξιότητες χρειάζεται ένας νέος διερμηνέας σε έναν μεταβαλλόμενο κόσμο»

ShareThis
Δημοσίευση: 10-04-2024 14:52 | Προβολές: 938
image

Στο πλαίσιο της νέας δράσης της AIIC για την πλαισίωση διερμηνέων στην επαγγελματική τους διαδρομή ξεκινώντας από τα φοιτητικά τους χρόνια και με ιδιαίτερη προσήλωση σε θέματα mentoring, η Κατερίνα Αποστολάκη, μέλος της Steering Committee του Αdvisory Board που εκπροσωπεί την Περιφέρεια Ελλάδας και Κύπρου της AIIC,  θα βρεθεί κοντά στους φοιτητές του Ιονίου την ερχόμενη Δευτέρα 15/4 με φυσική παρουσία.

Το σεμινάριο απευθύνεται στους φοιτητές και τις φοιτήτριες της ειδίκευσης διερμηνείας του ΤΞΓΜΔ αλλά και σε όσους φοιτητές και φοιτήτριες επιθυμούν να επιλέξουν την ειδίκευση διερμηνείας ή ενδιαφέρονται για τη διερμηνεία.

Περιεχόμενο του σεμιναρίου:

Τι εφόδια χρειάζεται ένας διερμηνέας σε έναν μεταβαλλόμενο κόσμο, όπου τα εργαλεία της ΤΝ μπορεί να αποτελέσουν απειλή για την εργασία του; Υπάρχει ακόμα χώρος για τους διερμηνείς, κι αν ναι ποιες είναι οι δεξιότητες που πρέπει να ακονίσουν για να ανταπεξέλθουν στις νέες προκλήσεις; Η τεχνολογία προσφέρει νέες ευκαιρίες;
Θα δοθεί επίσης η ευκαιρία στους φοιτητές και στις φοιτήτριες να απαντήσουν θέματα γενικότερης φύσεως που τους απασχολούν.

Ημέρα και ώρα διεξαγωγής του σεμιναρίου: Δευτέρα 15 Απριλίου 2024, ώρα 10.00-13.00, δια ζώσης.

Χώρος διεξαγωγής του σεμιναρίου: Κτίριο Ιπποκράτης, Αίθουσα Χ.Κ.

Κεντρική εισηγήτρια: Κατερίνα Αποστολάκη, μέλος της Steering Committee του Αdvisory Board που εκπροσωπεί την Περιφέρεια Ελλάδας και Κύπρου της AIIC.

Συντονισμός: Μαρία Πετροχείλου, Διδάσκουσα ΤΞΓΜΔ


Επιστροφή

Ενημέρωση


ESDP

Γραμματεία

Πλατεία Χρ. Τσιριγώτη
Κτίριο «Γαληνός» (1ος όροφος)
49132 Κέρκυρα

26610 87202
dflti@ionio.gr

Εξυπηρέτηση κοινού-φοιτητών:
Δευτέρα, Τετάρτη, Παρασκευή: 11:00-13:00
Τρίτη, Πέμπτη: 11:00-13:00 (Erasmus+)

Πλατφόρμα eClass Ηλεκτρονική Γραμματεία Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο Διαχείριση συγγραμμάτων Κόμβος Πρακτικής Άσκησης Βιβλιοθήκη
35-years
Ανάγνωση ΚειμένουΑνάγνωση Κειμένου Αναγνωσιμότητα ΚειμένουΑναγνωσιμότητα Κειμένου Αντίθεση ΧρωμάτωνΑντίθεση Χρωμάτων
Επιλογές Προσβασιμότητας