Κύκλοι σπουδών

Το Πρόγραμμα σπουδών του Τμήματος Ξένων Γλωσσών, Μετάφρασης και Διερμηνείας (ΤΞΓΜΔ) είναι οργανωμένο σε δύο κύκλους σπουδών, καθένας από τους οποίους έχει διάρκεια 4 εξαμήνων και στοχεύει στην εκπαίδευση ελληνόφωνων μεταφραστών ή διερμηνέων.

Α' κύκλος σπουδών: Κορμός

Ο α’ κύκλος σπουδών (Α’-Δ’ εξάμηνο) είναι κοινός για όλους τους φοιτητές και τις φοιτήτριες του ΤΞΓΜΔ. Σε αυτόν προσφέρονται μαθήματα που εξαρτώνται από τις γλώσσες εργασίας σας ή είναι κοινά ανεξάρτητα από αυτές.

Βάσει των γλωσσών εργασίας

Σε αυτόν προσφέρονται θεωρητικά μαθήματα που αφορούν στις ξένες γλώσσες εργασίας σας (Αγγλικά, Γαλλικά, Γερμανικά), τους πολιτισμούς των χωρών των αντίστοιχων γλωσσών και τη Λογοτεχνία τους.

Ανεξάρτητα από τις γλώσσες εργασίας

Παράλληλα προσφέρονται και μαθήματα που ανήκουν στο ευρύτερο πεδίο της Θεωρίας και Πράξης της Μετάφρασης, των ξένων Πολιτισμών και της Λογοτεχνίας, των Διεθνών σχέσεων, του Δικαίου, της Πολιτικής επιστήμης, της Οικονομικής επιστήμης, της Φιλοσοφίας, των Διαπολιτισμικών Σπουδών κ.ά.

Δείτε αναλυτικά όλα τα προσφερόμενα μαθήματα στο ΤΞΓΜΔ.

Β' κύκλος σπουδών: Ειδικεύσεις

Στον β’ κύκλο σπουδών (Ε’-Η’ εξάμηνο), οι φοιτητές και οι φοιτήτριες του ΤΞΓΜΔ επιλέγουν μεταξύ δύο Ειδικεύσεων, κάθε μία από τις οποίες οδηγεί σε διαφορετικό τίτλο σπουδών.

Και στις δύο Ειδικεύσεις προσφέρονται γνωστικά αντικείμενα απαραίτητα για τη θεωρητική και πρακτική κατάρτιση των εκπαιδευόμενων μεταφραστών και διερμηνέων. Οι δύο Ειδικεύσεις είναι:

Ειδίκευση Μετάφρασης

Οι φοιτητές και οι φοιτήτριες που θα επιλέξουν την Ειδίκευση Μετάφρασης δεν χρειάζεται να δώσουν εσωτερικές εξετάσεις ούτε να δηλώσουν την επιλογή τους στη Γραμματεία του ΤΞΓΜΔ.

Μάθετε περισσότερα για την Ειδίκευση Μετάφρασης.

Ειδίκευση Διερμηνείας

Οι φοιτητές και οι φοιτήτριες που θα επιλέξουν την Ειδίκευση Διερμηνείας απαιτούνται να δώσουν εσωτερικές εξετάσεις επιλογής και προσωπική συνέντευξη, αφού δηλώσουν συμμετοχή στη Γραμματεία του ΤΞΓΜΔ.

Μάθετε περισσότερα για την Ειδίκευση Διερμηνείας.

Ενημέρωση: 13-10-2021
35-years
<< <
Απρίλιος 2024
> >>
Δε Τρ Τε Πε Πα Σα Κυ
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Σήμερα, Σάββατο 20-04-2024
Ανάγνωση ΚειμένουΑνάγνωση Κειμένου Αναγνωσιμότητα ΚειμένουΑναγνωσιμότητα Κειμένου Αντίθεση ΧρωμάτωνΑντίθεση Χρωμάτων
Επιλογές Προσβασιμότητας