Διεθνής παρουσία

Το Τμήμα Ξένων Γλωσσών, Μετάφρασης και Διερμηνείας (ΤΞΓΜΔ) εξασφαλίζει τη διεθνή του παρουσία μέσα από ευρωπαϊκά και διεθνή προγράμματα, επιστημονικά δίκτυα και συνεργασίες με πρωτοπόρες εταιρείες του χώρου.

Προγράμματα κινητικότητας

Κινητικότητα Erasmus+ για σπουδές

Οι προπτυχιακοί/ές και μεταπτυχιακοί/ές φοιτητές και φοιτήτριες που επιλέγουν να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα Erasmus+ παρακολουθούν 1 ή 2 εξάμηνα σε πανεπιστήμια διαφόρων χωρών Ευρωπαϊκής Ένωσης, όπως η Γαλλία, η Γερμανία, η Αυστρία, η Ιταλία, η Ισπανία, η Φιλανδία, η Νορβηγία κ.ά.

Δίνεται η δυνατότητα στους φοιτητές και τις φοιτήτριες να γνωρίσουν από κοντά τα αντικείμενα των σπουδών τους, να μάθουν ή να βελτιώσουν τη γνώση της ξένης γλώσσας της χώρας υποδοχής τους, να εξοικειωθούν με τον πολιτισμό της και να κάνουν διεθνείς επαφές.

Μάθετε περισσότερα για το Πρόγραμμα Erasmus+ για σπουδές.

Κινητικότητα Erasmus+ για Πρακτική άσκηση (Era-Places)

Οι προπτυχιακοί/ές και μεταπτυχιακοί/ές φοιτητές και φοιτήτριες που επιλέγουν να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα Erasmus+ για Πρακτική άσκηση (Era-Places) ασκούνται 2-6 μήνες σε φορείς (εταιρείες, πρεσβείες, γραφεία αντιπροσωπιών) σε διάφορες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, όπως η Γαλλία, η Γερμανία, η Αυστρία, η Ιταλία, η Ισπανία, η Φιλανδία, η Νορβηγία κ.ά.

Μέσω της Πρακτικής άσκησης στο εξωτερικό, οι φοιτητές και οι φοιτήτριες εξασφαλίζουν εργασία και εισόδημα και ταυτόχρονα εφαρμόζουν τις γνώσεις τους στην πράξη και σε πραγματικό περιβάλλον εργασίας.

Μάθετε περισσότερα για το Πρόγραμμα Erasmus+ για Πρακτική άσκηση (Era-Places).

Κινητικότητα Erasmus+ για διδασκαλία ή επιμόρφωση

Οι διδάσκοντες και οι διδάσκουσες που επιλέγουν να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα Erasmus+ για διδασκαλία ή επιμόρφωση επισκέπτονται για Χ μήνες σε πανεπιστήμια διαφόρων χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, όπως η Γαλλία, η Γερμανία, η Αυστρία, η Ιταλία, η Ισπανία, η Φιλανδία, η Νορβηγία κ.ά.

Τους δίνεται η δυνατότητα να συνδυάσουν τη διδασκαλία (τουλάχιστον 8 ώρες/εβδομάδα) με την επιμόρφωση ώστε να αναπτύξουν παιδαγωγικές δεξιότητες και δεξιότητες σχεδιασμού προγραμμάτων σπουδών στον τομέα της Ανώτατης Εκπαίδευσης.

Μάθετε περισσότερα για το Πρόγραμμα Erasmus+ για διδασκαλία ή επιμόρφωση.

Διεθνή επιστημονικά δίκτυα

Το ΤΞΜΓΔ είναι μέλος διεθνών επιστημονικών δικτύων που ασχολούνται με την έρευνα σε τομείς που άπτονται στα ερευνητικά του ενδιαφέροντα, όπως η Λογοτεχνική Μετάφραση, η μεταφραστική επάρκεια και τα γλωσσικά δεδομένα.

Δείτε αναλυτικά τα επιστημονικά δίκτυα στα οποία συμμετέχει του ΤΞΓΜΔ.

Συνεργασίες με πρωτοπόρες εταιρείες του χώρου

Το ΤΞΓΜΔ συνεργάζεται με δύο πρωτοπόρες εταιρείες παροχής λογισμικού στον χώρο της Μετάφρασης:

Μάθετε περισσότερα για τη σύνδεση του ΤΞΓΜΔ με την αγορά εργασίας.

Ενημέρωση: 20-10-2022
35-years
<< <
Μάρτιος 2024
> >>
Δε Τρ Τε Πε Πα Σα Κυ
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Σήμερα, Τρίτη 05-03-2024
Δεν βρέθηκαν εγγραφές για αυτήν την ημέρα
Ανάγνωση ΚειμένουΑνάγνωση Κειμένου Αναγνωσιμότητα ΚειμένουΑναγνωσιμότητα Κειμένου Αντίθεση ΧρωμάτωνΑντίθεση Χρωμάτων
Επιλογές Προσβασιμότητας