Επιστημονικές εκδόσεις

Το Τμήμα Ξένων Γλωσσών, Μετάφρασης και Διερμηνείας (ΤΞΓΜΔ) συμβάλλει στην έρευνα γύρω από τα αντικείμενα ενδιαφέροντός του εκδίδοντας επιστημονικά περιοδικά και ερευνητικούς τόμους.

International Journal of Language, Translation and Intercultural Communication (IJLTIC)

Το IJLTIC είναι ένα διεθνές διαδικτυακό περιοδικό, ανοιχτής πρόσβασης, με σύστημα ανώνυμων κριτών αφιερωμένο στη δημοσίευση ερευνητικών εργασιών υψηλής ποιότητας που καλύπτουν όλους τους τομείς της γλωσσικής επικοινωνίας, της μετάφρασης, της διερμηνείας, της ανάλυσης λόγου και της διαπολιτισμικής επικοινωνίας.

Τομείς

Το IJLTIC είναι αφιερωμένο στη δημοσίευση ερευνητικών εργασιών υψηλής ποιότητας που καλύπτουν όλους τους τομείς της:

  • Γλωσσικής επικοινωνίας
  • Μετάφρασης
  • Διερμηνείας
  • Ανάλυσης λόγου
  • Διαπολιτισμικής επικοινωνίας

Στόχος του περιοδικού

Το περιοδικό στοχεύει στην προαγωγή της εξέτασης της διαπολιτισμικής πτυχής της γλωσσικής επικοινωνίας και λειτουργεί ως πλατφόρμα ανταλλαγής και δημιουργίας πληροφοριών για τοπικά γλωσσικά και επικοινωνιακά ζητήματα αλλά και για διεθνείς τάσεις που έχουν αντίκτυπο σε τοπικό επίπεδο.

Διαχείριση των δημοσιεύσεων

Η Επιστημονική Επιτροπή διασφαλίζει αυστηρές ακαδημαϊκές διαδικασίες κρίσης και δημοσίευσης. Ένα πλήρως ηλεκτρονικό σύστημα διαχείρισης δημοσιεύσεων εξασφαλίζει μια γρήγορη διαδικασία και επιτρέπει στους συγγραφείς να παρακολουθούν την πρόοδο των εργασιών τους από την υποβολή μέχρι τη δημοσίευση. Το Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης (ΕΚΤ) έχει την ευθύνη της διαχείρισης της έκδοσης και προσφέρει την τεχνική υποστήριξη.

Για να μάθετε περισσότερα, επισκεφθείτε τον ιστότοπο του περιοδικού IJLTIC (στα αγγλικά).

20 Χρόνια Τ.Ξ.Γ.Μ.Δ. Επετειακός Τόμος/20 Years D.F.L.T.I. Festschrift

Πρόκειται για έναν επετειακό τόμο που εκδόθηκε το 2016 από τις εκδόσεις Δίαυλος με αφορμή τα 20 χρόνια λειτουργίας του ΤΞΓΜΔ. Στον τόμο συμμετείχαν συνάδελφοι από το ΤΞΓΜΔ καθώς και επιστήμονες εγνωσμένου κύρους από πανεπιστημιακά ιδρύματα της Ελλάδας και του εξωτερικού.

Ο τόμος είναι χωρισμένος σε τρεις ενότητες:

  • Μετάφραση-Γλώσσα, Λογοτεχνία
  • Πολιτισμός-Γεωπολιτική
  • Διεθνείς Σχέσεις, Πολιτική Επιστήμη

Στην ενότητα «Μετάφραση» αναπτύσσεται γόνιμη επιστημονική συζήτηση περί ζητημάτων μετάφρασης και μεταφρασεολογίας. Στις υπόλοιπες δύο ενότητες, ο διάλογος καλύπτει ζητήματα διαφόρων γνωστικών πεδίων, τα οποία διδάσκονται στο ΤΞΓΜΔ και θεωρούνται απαραίτητα για τη διεπιστημονική εκπαίδευση των μελλοντικών μεταφραστών.

Ο Επετειακός Τόμος του ΤΞΓΜΔ στοχεύει τόσο στο να καταδείξει το διεπιστημονικό χαρακτήρα της μετάφρασης όσο και στο να ανοίξει δίαυλους επικοινωνίας με τους έλληνες και ξένους επιστήμονες που δραστηριοποιούνται στο χώρο της επιστήμης της μετάφρασης.

Κατεβάστε τον Επετειακό τόμο για τα 20 χρόνια του ΤΞΓΜΔ.

<< <
Μάιος 2021
> >>
Δε Τρ Τε Πε Πα Σα Κυ
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Σήμερα, Πέμπτη 06-05-2021
Προσεχώς
Πρόσκληση υποβολής αιτήσεων για Πρακτική Άσκηση ακαδ. έτους 2020-21
Έναρξη: 10-05-2021 |Λήξη: 23-05-2021
[Αναμένεται]
Συνημμένα αρχεία
gr  pdf.png  Εγχειρίδιο Οδηγιών
Mέγεθος: 750.15 KB :: Τύπος: Αρχείο PDF
gr  pdf.png  Αφίσα
Mέγεθος: 91.17 KB :: Τύπος: Αρχείο PDF