Δείτε τα νέα του Τμήματος Ξένων Γλωσσών, Μετάφρασης και Διερμηνείας (ΤΞΓΜΔ) για τις σπουδές, τις εκδηλώσεις, τις προκηρύξεις και τον κορωνοϊό (COVID-19).

Η τελετή αναγόρευσης του Αλέξη Πανσέληνου σε επίτιμο διδάκτορα του Ιονίου Πανεπιστημίου

Social Media
Δημοσίευση: 17-12-2021 18:42 | Προβολές: 1760
gr  pdf.png  Αντιφώνηση Αλέξη Πανσέληνου
Mέγεθος: 104.36 KB :: Τύπος: Αρχείο PDF
image

Την Πέμπτη 16 Δεκεμβρίου 2021 πραγματοποιήθηκε στην Αίθουσα Τελετών της Ιονίου Ακαδημίας η τελετή της αναγόρευσης του συγγραφέα και μεταφραστή Αλέξη Πανσέληνου σε επίτιμο διδάκτορα του Τμήματος Ξένων Γλωσσών, Μετάφρασης και Διερμηνείας του Ιονίου Πανεπιστημίου.

Το Τμήμα αποφάσισε ομόφωνα την αναγόρευση αυτή, τιμώντας το σύνολο των υπηρεσιών που έχει επιδαψιλεύσει ο Αλέξης Πανσέληνος στα γράμματα, τόσο στην ημεδαπή όσο και παγκοσμίως.  

Τον τιμώμενο προσφώνησε ο Πρύτανης του Ιδρύματος Καθηγητής Ανδρέας Φλώρος, ο Πρόεδρος του ΤΞΓΜΔ Καθηγητής Σωτήρης Λίβας ανέγνωσε το ψήφισμα, ενώ ο μόνιμος Επίκουρος Καθηγητής Βασίλειος Λέτσιος εκφώνησε τον έπαινο. Μετά την ανάγνωση του διδακτορικού τίτλου από τον Πρύτανη, ακολούθησε η περιένδυση του κ. Πανσέληνου με την τήβεννο και τα διάσημα του Ιονίου Πανεπιστημίου από τον Πρύτανη και τον Πρόεδρο του ΤΞΓΜΔ, καθώς και η επίδοση του ψηφίσματος και του διδακτορικού διπλώματος.

Ο επίτιμος διδάκτορας, αντιφωνώντας, πραγματοποίησε ομιλία με θέμα: «Ο μεταφραστής ως λογοτέχνης, ο λογοτέχνης ως μεταφραστής», στην οποία, μεταξύ άλλων, ανέφερε: «Ο μεταφραστής [...] πρέπει να είναι homo universalis – γιατί ποτέ δεν ξέρει τι μπορεί να κληθεί να μεταφέρει στη μητρική του γλώσσα. Και είναι υπέροχο το αποτέλεσμα όταν αυτό πετυχαίνει.».

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με μια προσφορά του Τμήματος Μουσικών Σπουδών: έναν τζαζ επίλογο από τον Κοσμήτορα της Σχολής Μουσικής και Οπτικοακουστικών Τεχνών και Καθηγητή στο Τμήμα Μουσικών Σπουδών Δήμο Δημητριάδη, συνοδευόμενος από τη φοιτήτρια Αναστασία Κωνσταντινίδου στη φωνή και τον φοιτητή Αλέξανδρο Λυκοθανάση στο πιάνο. Στην εκδήλωση συμμετείχαν, επίσης, οι φοιτήτριες του ΤΞΓΜΔ, Κωνσταντίνα Κιτσοκώστα και Αγγελική Μπουλαλά.Επιστροφή
Σχετικά Νέα
35-years
<< <
Αύγουστος 2022
> >>
Δε Τρ Τε Πε Πα Σα Κυ
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Σήμερα, Τετάρτη 10-08-2022
Ανάγνωση ΚειμένουΑνάγνωση Κειμένου Αναγνωσιμότητα ΚειμένουΑναγνωσιμότητα Κειμένου Αντίθεση ΧρωμάτωνΑντίθεση Χρωμάτων
Επιλογές Προσβασιμότητας