Δείτε τα νέα του Τμήματος Ξένων Γλωσσών, Μετάφρασης και Διερμηνείας (ΤΞΓΜΔ) για τις σπουδές, τις εκδηλώσεις, τις προκηρύξεις και τον κορωνοϊό (COVID-19).
Τμήμα Επιστημών Προσχολικής Αγωγής και Εκπαίδευσης του Α.Π.Θ. ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ "ΔΙΑΛΟΓΟΙ" ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΥΠΟΒΟΛΗ ΕΡΓΑΣΙΩΝ |
Μετά την επιτυχημένη έκδοση του 1ου τεύχους του ηλεκτρονικού περιοδικού Διάλογοι! Θεωρία και Πράξη στις Επιστήμες της Αγωγής και Εκπαίδευσης (βλ. εδώ) σας ενημερώνουμε ότι προχωράμε στην έκδοση του 2ου τεύχους και σας καλούμε να υποβάλετε την εργασία σας σε μία από τις πέντε ενότητες του περιοδικού μας, οι οποίες είναι οι εξής:
Η πρώτη, η Επιστημονική Αρθογραφία, αποτελείται από δυο τμήματα, το ειδικό αφιέρωμα του κάθε τεύχους και τα varia, με ποικίλη θεματολογία. Η δεύτερη, Νέοι Ερευνητές, αφορά εργασίες υποψήφιων διδακτόρων, καθώς και προπτυχιακών και μεταπτυχιακών φοιτητών. Στην τρίτη παρουσιάζονται Καινοτόμα Ερευνητικά Προγράμματα και στην τέταρτη, τη Συνέντευξη, θέσεις και απόψεις ερευνητών της αγωγής και της εκπαίδευσης. Τέλος, η πέμπτη ενότητα καλύπτει την Επιστημονική και Πολιτιστική Επικαιρότητα, με ανταποκρίσεις και παρουσιάσεις βιβλίων και θεμάτων της εκπαίδευσης. Περισσότερα για τις ενότητες του περιοδικού δείτε εδώ.
Το ειδικό αφιέρωμα του δεύτερου τεύχους έχει θέμα «Το παιδικό παιχνίδι σε έναν κόσμο που αλλάζει» και τα κείμενά σας μπορείτε να τα υποβάλετε μέχρι τις 30-6-2016, ακολουθώντας τις Οδηγίες για τους Συγγραφείς εδώ.
Για την ίδια ενότητα, σας καλούμε να υποβάλετε άρθρα που εξετάζουν και συζητούν τη θέση του παιδικού παιχνιδιού στην Ελληνική κοινωνία και την εκπαίδευση, τόσο από την πλευρά των ενηλίκων όσο και από την πλευρά των παιδιών. Συγκεκριμένα, αναζητάμε έρευνες, θεωρητικά άρθρα ή μελέτες που απαντούν σε κάποιο ή κάποια από τα παρακάτω ερωτήματα:
· Τι και πού παίζουν τα παιδιά σήμερα στην Ελλάδα;
· Ποιες αλλαγές παρατηρούνται στο παιδικό παιχνίδι τα τελευταία δέκα χρόνια; Πώς έχουν επιδράσει οι τρέχουσες κοινωνικές και οικονομικές αλλαγές το παιχνίδι των παιδιών;
· Πώς αξιοποιείται το παιχνίδι στην καλλιέργεια του πολιτισμού;
· Ποιος είναι ο ρόλος των εκπαιδευτικών στο παιχνίδι στην τάξη και στην αυλή του σχολείου;
· Τι είδους αλλαγές έχει επιφέρει η τεχνολογία στο παιδικό παιχνίδι;
· Πώς υποστηρίζουν η πολιτεία, οι σχετικές δομές και οι εκπαιδευτικοί φορείς το παιδικό παιχνίδι;
Σας ενημερώνουμε, τέλος, ότι το περιοδικό μας είναι ανοικτής πρόσβασης με σύστημα διπλής τυφλής κρίσης και σκοπό έχει να προβάλει την επιστημονική έρευνα που καλύπτει όλες τις γνωστικές περιοχές για την προσχολική και σχολική αγωγή και εκπαίδευση σε εθνικό και διεθνές επίπεδο. Στη βάση αυτή, οι Διάλογοι! φιλοδοξούν να δημιουργήσουν ένα φόρουμ διεπιστημονικής επικοινωνίας, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση σε πρωτότυπες μελέτες που συνδέουν την εκπαιδευτική πράξη με την έρευνα, την καινοτομία και την αλλαγή στην εκπαίδευση.
Με αυτή την έννοια, οι Διάλογοι! περιμένουν την ηλεκτρονική υποβολή της εργασίας σας, προκειμένου να κριθεί για δημοσίευση σε μια από τις ενότητες του 2ου τεύχους.
Η Συντακτική Επιτροπή
Επιστροφή
Ενημέρωση
Γραμματεία
Κτίριο «Γαληνός» (1ος όροφος)
49132 Κέρκυρα
26610 87202
dflti@ionio.gr
Εξυπηρέτηση κοινού-φοιτητών:
Δευτέρα, Τετάρτη, Παρασκευή: 11:00-13:00
Τρίτη, Πέμπτη: 11:00-13:00 (Erasmus+)