Φωτεινή Καρλάφτη-Μουρατίδη

Αντικείμενο: Οικονομική-Νομική-Πολιτική Μετάφραση από τα Γαλλικά προς τα Ελληνικά και Ιστορία του Δικαίου και της Οικονομίας στα Επτάνησα
Βαθμίδα: ΕΔΙΠ
ΦΕΚ Διορισμού: 4096/23.11.2017, τ. Β'
Email: fkarlafti@ionio.gr
Ώρες γραφείου: Δευτέρα, 18.00-20.00

Καρλάφτη-Μουρατίδη Φωτεινή

Η Φωτεινή Καρλάφτη-Μουρατίδη είναι πτυχιούχος της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών (Τμήμα Φιλολογικό), πτυχιούχος Γαλλικής Φιλολογίας του ιδίου πανεπιστημίου, πτυχιούχος μεταπτυχιακών σπουδών (Diplôme d’ Études Approfondies) του Université de Paris I-Panthéon-Sorbonne, διδάκτωρ Οικονομικής Ιστορίας (Doctorat) ομοίως του Université de Paris I-Panthéon-Sorbonne, Sciences Économiques-Sciences Humaines-Sciences Juridiques et Politiques.

Από το 2010, είναι συμβασιούχος διδάσκουσα στο Τμήμα Ξένων Γλωσσών, Μετάφρασης και Διερμηνείας του Ιονίου Πανεπιστημίου και από το 2017 μόνιμη διδάσκουσα ως μέλος Ε.ΔΙ.Π. στο ίδιο Τμήμα. Διδάσκει: Μετάφραση οικονομικών, νομικών και πολιτικών κειμένων (Γαλλικά-Ελληνικά, Ελληνικά-Γαλλικά), Ιστορία του Δικαίου, Ευρωπαϊκή Ιστορία, Ιστορία της Εργασίας και Εργασιακές Σχέσεις, Δικαιοπραξίες και το μεταπτυχιακό μάθημα: Ανάλυση Πολιτικού Λόγου.

Είναι ιδρυτικό μέλος του Εργαστηρίου "Γλώσσα, Ιστορία και Πολιτισμός του Επτανησιακού Χώρου" στο ίδιο Τμήμα. Είναι συγγραφέας τριών βιβλίων, εκ των οποίων το ένα στη γαλλική γλώσσα. Έχει πραγματοποιήσει διαλέξεις και έχει συμμετάσχει με ανακοινώσεις σε αρκετά συνέδρια, ενώ αρκετά άρθρα της έχουν δημοσιευθεί σε επιστημονικά περιοδικά. Η ερευνητική της δραστηριότητα αφορά θέματα της Οικονομικής Ιστορίας, της Ιστορίας του Δικαίου και της Ιστορίας των Θεσμών.

Ενημέρωση: 08-04-2022

Επιστροφή
35-years
Ανάγνωση ΚειμένουΑνάγνωση Κειμένου Αναγνωσιμότητα ΚειμένουΑναγνωσιμότητα Κειμένου Αντίθεση ΧρωμάτωνΑντίθεση Χρωμάτων
Επιλογές Προσβασιμότητας