Ερευνητικά εργαστήρια

Τα ερευνητικά εργαστήρια του Τμήματος Ξένων Γλωσσών, Μετάφρασης και Διερμηνείας (ΤΞΓΜΔ) αποσκοπούν στην ανάπτυξη της επιστημονικής έρευνας και την παραγωγή γνώσης στο γνωστικό τους πεδίο. Δείτε τα εργαστήριά μας.

Στόχοι των εργαστηρίων

Τα εργαστήρια στηρίζονται στη βασική αρχή της αλληλεξάρτησης έρευνας-εκπαίδευσης και προσανατολίζονται στην υποστήριξη των προγραμμάτων προπτυχιακών και μεταπτυχιακών σπουδών του ΤΞΓΜΔ.

Τα εργαστήρια αποβλέπουν στους εξής στόχους:

 • Παραγωγή εκπαιδευτικού, εποπτικού και βοηθητικού υλικού για τη στήριξη και προαγωγή της έρευνας, της διδασκαλίας και της επιστημονικής ενημέρωσης.
 • Οργάνωση δραστηριοτήτων και εκδηλώσεων για τη σύνδεση της διδασκαλίας με την επιστημονική έρευνα.
 • Διεξαγωγή ερευνητικών προγραμμάτων, σεμιναρίων και μελετών.
 • Συνεργασία με ερευνητικά κέντρα, ιδρύματα και πανεπιστήμια της Ελλάδας και του εξωτερικού.
 • Ανάληψη των πρωτοβουλιών για τη διευκόλυνση της σύνδεσης του Ιονίου Πανεπιστημίου με την τοπική κοινωνία.

Γνωρίστε τα Εργαστήρια του ΤΞΓΜΔ:

Τα εργαστήρια του ΤΞΓΜΔ αποσκοπούν στην ανάπτυξη της επιστημονικής έρευνας και την παραγωγή γνώσης στο γνωστικό τους πεδίο. Δείτε τα εργαστήριά μας.
 • Μετάφρασης της Ελληνικής Γραμματείας
  Το ΕΜΕΓ εξυπηρετεί τις ερευνητικές και εκπαιδευτικές ανάγκες που σχετίζονται με τη μετάφραση ξένων έργων στα Ελληνικά και ελληνικών έργων σε ξένες γλώσσες.
 • Νομικής, Οικονομικής, Πολιτικής και Τεχνικής Μετάφρασης
  Το ΕΝΟΠΟΤΕΜ εξυπηρετεί τις ερευνητικές και εκπαιδευτικές ανάγκες των γνωστικών πεδίων της Νομικής, Οικονομικής, Πολιτικής και Τεχνικής Μετάφρασης.
 • Γεωπολιτισμικών Αναλύσεων
  To Εργαστήριο Γεωπολιτισμικών Αναλύσεων (GEOLAB) ιδρύθηκε το 2002 και είναι προσανατολισμένο σε διεθνείς συνεργασίες και δράσεις. Είναι ο εκτελεστικός φορέας της Έδρας UNESCO του Ιονιου Πανεπιστημίου για την Απειλές κατά της Πολιτιστικής Κληρονομιάς και των σχετικών με αυτήν δραστηριοτήτων με διευθυντή τον καθηγητή Σταύρ Κάτσιο.
 • Γλώσσας και Πολιτικής
  Το Κέντρο Γλώσσας και Πολιτικής μελετά τη χρήση της γλώσσας και όλων των μορφών λεκτικής και μη λεκτικής επικοινωνίας στην πολιτική.
 • Γλώσσα, Ιστορία και Πολιτισμός του Επτανησιακού Χώρου
  Το Εργαστήριο έχει ως σκοπό τη συνεισφορά στην ανάπτυξη της επιστημονικής έρευνας και την παραγωγή γνώσης γύρω από τη γλώσσα των επτανησιακού χώρου.
35-years
<< <
Δεκέμβριος 2023
> >>
Δε Τρ Τε Πε Πα Σα Κυ
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Ανάγνωση ΚειμένουΑνάγνωση Κειμένου Αναγνωσιμότητα ΚειμένουΑναγνωσιμότητα Κειμένου Αντίθεση ΧρωμάτωνΑντίθεση Χρωμάτων
Επιλογές Προσβασιμότητας