Έρευνα

Το Τμήμα Ξένων Γλωσσών, Μετάφρασης και Διερμηνείας (ΤΞΓΜΔ) προωθεί την έρευνα, με διδακτορικές και μεταδιδακτορικές σπουδές, με τα επιστημονικά εργαστήριά του καθώς και με τη συμμετοχή του σε διεθνή επιστημονικά δίκτυα και ερευνητικά προγράμματα.

Γνωρίστε την έρευνα που διενεργείται στο ΤΞΓΜΔ:

Το ΤΞΓΜΔ προωθεί την έρευνα, με διδακτορικές και μεταδιδακτορικές σπουδές, με τα επιστημονικά εργαστήριά του καθώς και με τη συμμετοχή του σε διεθνή επιστημονικά δίκτυα και ερευνητικά προγράμματα.
 • Διδακτορικές διατριβές
  Στο ΤΞΓΜΔ εκπονούνται διδακτορικές διατριβές στα γνωστικά πεδία και αντικείμενα του Τμήματος και ειδικότερα στα ερευνητικά ενδιαφέροντα των διδασκόντων και των εργαστηρίων του.
 • Μεταδιδακτορική έρευνα
  Το ΤΞΓΜΔ παρέχει τη δυνατότητα διεξαγωγής μεταδιδακτορικής έρευνας σε τομείς που εμπίπτουν στα ερευνητικά ενδιαφέροντα και τα γνωστικά αντικείμενά του.
 • Ερευνητικά εργαστήρια
  Τα εργαστήρια του ΤΞΓΜΔ αποσκοπούν στην ανάπτυξη της επιστημονικής έρευνας και την παραγωγή γνώσης στο γνωστικό τους πεδίο. Δείτε τα εργαστήριά μας.
  • Μετάφρασης της Ελληνικής Γραμματείας
   Το ΕΜΕΓ εξυπηρετεί τις ερευνητικές και εκπαιδευτικές ανάγκες που σχετίζονται με τη μετάφραση ξένων έργων στα Ελληνικά και ελληνικών έργων σε ξένες γλώσσες.
  • Νομικής, Οικονομικής, Πολιτικής και Τεχνικής Μετάφρασης
   Το ΕΝΟΠΟΤΕΜ εξυπηρετεί τις ερευνητικές και εκπαιδευτικές ανάγκες των γνωστικών πεδίων της Νομικής, Οικονομικής, Πολιτικής και Τεχνικής Μετάφρασης.
  • Γεωπολιτισμικών Αναλύσεων
   To Εργαστήριο Γεωπολιτισμικών Αναλύσεων (GEOLAB) ιδρύθηκε το 2002 και είναι προσανατολισμένο σε διεθνείς συνεργασίες και δράσεις. Είναι ο εκτελεστικός φορέας της Έδρας UNESCO του Ιονιου Πανεπιστημίου για την Απειλές κατά της Πολιτιστικής Κληρονομιάς και των σχετικών με αυτήν δραστηριοτήτων με διευθυντή τον καθηγητή Σταύρ Κάτσιο.
  • Γλώσσας και Πολιτικής
   Το Κέντρο Γλώσσας και Πολιτικής μελετά τη χρήση της γλώσσας και όλων των μορφών λεκτικής και μη λεκτικής επικοινωνίας στην πολιτική.
  • Γλώσσα, Ιστορία και Πολιτισμός του Επτανησιακού Χώρου
   Το Εργαστήριο έχει ως σκοπό τη συνεισφορά στην ανάπτυξη της επιστημονικής έρευνας και την παραγωγή γνώσης γύρω από τη γλώσσα των επτανησιακού χώρου.
 • Διεθνή επιστημονικά δίκτυα
  Το ΤΞΓΜΔ συμμετέχει σε διεθνή επιστημονικά δίκτυα που ασχολούνται με την έρευνα σε τομείς που άπτονται στα ερευνητικά ενδιαφέροντά του.
 • Επιστημονικές συνεργασίες
  Το ΤΞΓΜΔ συνεργάζεται με διεθνείς και εγχώριους οργανισμούς, σωματεία και πανεπιστήμια στο πλαίσιο της διεύρυνσης των επιστημονικών του δραστηριοτήτων και της διαρκούς ενίσχυσης της σύνδεσής του με την αγορά εργασίας.
 • Ερευνητικά προγράμματα
  Στο πλαίσιο των επιστημονικών και ερευνητικών του δραστηριοτήτων, το ΤΞΓΜΔ συμμετέχει σε Ευρωπαϊκά και σε επιχειρησιακά προγράμματα μέσω του ΕΣΠΑ.
 • Ερευνητικές κυψέλες
  Το ΤΞΓΜΔ δημιούργησε εσωτμηματικό ερευνητικό χώρο που αποτελείται από κυψέλες οι οποίες συνιστούν την επιστημονική και ερευνητική συστάδα.
 • Συνέδρια – Ημερίδες εργασίας
  Το ΤΞΓΜΔ διοργανώνει ή συμμετέχει σε συνέδρια και ημερίδες εργασίες σχετικές με το αντικείμενό του. Δείτε όλα τα συνέδρια και τις ημερίδες.
 • Επιστημονικές εκδόσεις
  Το ΤΞΓΜΔ συμβάλλει στην έρευνα γύρω από τα αντικείμενα ενδιαφέροντός του εκδίδοντας επιστημονικά περιοδικά και ερευνητικούς τόμους.
35-years
<< <
Δεκέμβριος 2023
> >>
Δε Τρ Τε Πε Πα Σα Κυ
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Ανάγνωση ΚειμένουΑνάγνωση Κειμένου Αναγνωσιμότητα ΚειμένουΑναγνωσιμότητα Κειμένου Αντίθεση ΧρωμάτωνΑντίθεση Χρωμάτων
Επιλογές Προσβασιμότητας