Δείτε τα νέα του Τμήματος Ξένων Γλωσσών, Μετάφρασης και Διερμηνείας (ΤΞΓΜΔ) για τις σπουδές, τις εκδηλώσεις, τις προκηρύξεις και τον κορωνοϊό (COVID-19).

«Το αστυνομικό στην Κίνα» - Συμμετοχή της εκτ. διευθύντριας του ΕΚΣ Έλενας Αβραμίδου στο αφιέρωμα του λογοτεχνικού περιοδικού (δε)κατα στην αστυνομική λογοτεχνία

ShareThis
Δημοσίευση: 30-06-2026 17:19 | Προβολές: 124
image

 

«Το αστυνομικό στην Κίνα»
Περιοδικό (δε)κατα, τχ. 85, Άνοιξη 2026

Με το κείμενο «Το αστυνομικό στην Κίνα» Η εκτελεστική διευθύντρια του Ελληνικού Κέντρου Σινολογίας του Ιονίου Πανεπιστημίου συμμετέχει στο αφιέρωμα του λογοτεχνικού περιοδικού (δε)κατα στην αστυνομική λογοτεχνία υπό την επιμέλεια της συγγραφέως και κριτικού Χρύσας Σπυροπούλου. Πρόκειται δε για το δεύτερο μεγάλο αφιέρωμα του περιοδικού στο είδος, μετά το πρώτο το 2008, με συμμετοχή της Δρος Έλενας Αβραμίδου.

«Το αστυνομικό στην Κίνα» εξετάζει την ιστορία του αστυνομικού μυθιστορήματος στην Κίνα από τις πρώτες ιστορίες πλοκής και μυστηρίου με ήρωα έναν αδιάφθορο δικαστή που επιλύει παράξενες υποθέσεις έως σήμερα που, εκτός από το μυστήριο και την πλοκή, οι αστυνομικές ιστορίες προσφέρουν μία εικόνα της σύγχρονης χώρας. Εμπεριέχει κριτική, ψυχολογική εμβάθυνση στην παθογένεια της κινεζικής κοινωνίας σε αφηγηματικά κείμενα στα οποία προέχει το κοινωνικό.


Επιστροφή
Σχετικά Νέα

Ενημέρωση


ESDP

Γραμματεία

Πλατεία Χρ. Τσιριγώτη
Κτίριο «Γαληνός» (1ος όροφος)
49132 Κέρκυρα

26610 87202
dflti@ionio.gr

Εξυπηρέτηση κοινού-φοιτητών:
Δευτέρα, Τετάρτη, Παρασκευή: 11:00-13:00
Τρίτη, Πέμπτη: 11:00-13:00 (Erasmus+)

Πλατφόρμα eClass Ηλεκτρονική Γραμματεία Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο Διαχείριση συγγραμμάτων Κόμβος Πρακτικής Άσκησης Βιβλιοθήκη
35-years
<< <
Ιούλιος 2026
> >>
Δε Τρ Τε Πε Πα Σα Κυ
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Ανάγνωση ΚειμένουΑνάγνωση Κειμένου Αναγνωσιμότητα ΚειμένουΑναγνωσιμότητα Κειμένου Αντίθεση ΧρωμάτωνΑντίθεση Χρωμάτων
Επιλογές Προσβασιμότητας