Δείτε τα νέα του Τμήματος Ξένων Γλωσσών, Μετάφρασης και Διερμηνείας (ΤΞΓΜΔ) για τις σπουδές, τις εκδηλώσεις, τις προκηρύξεις και τον κορωνοϊό (COVID-19).

Αλλάζουμε σελίδα (κυριολεκτικά): Γνωρίστε τον νέο ιστότοπό μας!

ShareThis
Δημοσίευση: 09-04-2021 15:56 | Προβολές: 3161
image

Ο ιστότοπος αποτελεί σήμερα τη σύγχρονη μορφή της επαγγελματικής κάρτας. Για ένα πανεπιστημιακό τμήμα, είναι πολλά περισσότερα ακόμα. Μετά από 10 χρόνια, ήρθε η ώρα να… αλλάξουμε σελίδα. Δείτε τι νέο φέρνει η μεγάλη αυτή αλλαγή.

Ανανεωμένος από κάθε άποψη

Ομορφότερος (νέα ταυτότητα)

Ένας ανασχεδιασμός δεν μπορεί να μην επηρεάσει το οπτικό ερέθισμα. Έτσι, πήγαμε ένα βήμα παραπέρα και, μεταξύ άλλων, δημιουργήσαμε οπτική ταυτότητα για το ΤΞΓΜΔ:

  • Λογότυπο: εμπνευσμένο από τα αρχικά της Μετάφρασης (Translation), της Διερμηνείας (Interpreting) και της γλώσσας (Language) και την παγκόσμια τους διάσταση.
  • Χρώματα: βασισμένοι τα χρώματα του Ιονίου Πανεπιστημίου, χρησιμοποιήσαμε το βαθύ μπλε και το βαθύ κόκκινο για να δείξουμε τη σύνδεση του ΤΞΓΜΔ με την κοινωνία της Κέρκυρας και των Ιονίων Νήσων γενικότερα.
  • Γραμματοσειρές: η τυπογραφία στον ιστό (web typography) είναι εξίσου σημαντική στη διαμόρφωση οπτικής ταυτότητας. Επιλέξαμε δύο γραμματοσειρές, την Source Serif Pro (source text = πρωτότυπο κείμενο, εξάλλου) για τους τίτλους και τους υπότιτλους και την Inter (τι πιο διεθνές από τη Μετάφραση και τη Διερμηνεία;) για το κύριο κείμενο.

Όλα αυτά αποτυπώνονται και στα έγγραφα, με κύριο άξονα τη συνέπεια και την ομοιομορφία.

Ασφαλέστερος (νέα πλατφόρμα)

Η ανανέωση του ιστοτόπου μας δεν είναι μόνο στυλιστική, αλλά –κυρίως μάλιστα– δομική. Ενταχθήκαμε στο σύστημα IonioCMS που έχει αναπτύξει η Ομάδα ιστού του Ιονίου Πανεπιστημίου (ΙΠ), στα μέτρα και τις ανάγκες του Ιδρύματός μας. Με αυτόν τον τρόπο κερδίζουμε σε:

  • Ασφάλεια
  • Επεκτασιμότητα (scalability)
  • Αυτάρκεια
  • Διασύνδεση
  • Ταχύτητα

Πληρέστερος (νέα νοοτροπία)

Όταν αλλάζει ένας ιστότοπος, αλλάζουν και όλες οι διαδικασίες γύρω από αυτόν: συντήρηση περιεχομένου, τρόπος γραφής, έγγραφα (αιτήσεις).

Σύντομα συνειδητοποιήσαμε ότι το περιεχόμενο του παλιού ιστοτόπου έπρεπε να αλλάξει δομικά και γλωσσικά. Τι κάναμε για αυτό:

  • Αναρωτηθήκαμε σε ποιον απευθυνόμαστε και ξαναγράψαμε τα κείμενα προσαρμόζοντάς τα ανάλογα
  • Εφαρμόσαμε τη γλωσσική ισότητα
  • Ψηφιοποιήσαμε τις αιτήσεις
  • Δώσαμε έμφαση στη λεπτομέρεια σε κάθε αλληλεπίδραση των χρηστών με τον ιστότοπο
  • Χρησιμοποιήσαμε τις αρχές της εντοπιοποίησης (localization) για την αγγλική έκδοση του ιστότοπου, προσαρμόζοντάς τον στον αγγλόφωνο ή, πιο σωστά, μη ελληνόφωνο επισκέπτη.

Η ομάδα

Για τη δημιουργία του νέου ιστότοπου συνεργάστηκαν οι Παναγιώτης Κελάνδριας, Δημήτρης Μπουμπάρης, Σταύρος Κοζομπόλης και Ιωάννης Καρράς.

Βεβαίως, δεν μπορούμε να μην ευχαριστήσουμε θερμά την Ομάδα ιστού του Ιονίου Πανεπιστημίου για την κατασκευή των ιστοτόπων, την τεχνική υποστήριξη και την εξαιρετική συνεργασία!


Επιστροφή

Ενημέρωση


ESDP

Γραμματεία

Πλατεία Χρ. Τσιριγώτη
Κτίριο «Γαληνός» (1ος όροφος)
49132 Κέρκυρα

26610 87202
dflti@ionio.gr

Εξυπηρέτηση κοινού-φοιτητών:
Δευτέρα, Τετάρτη, Παρασκευή: 11:00-13:00
Τρίτη, Πέμπτη: 11:00-13:00 (Erasmus+)

Πλατφόρμα eClass Ηλεκτρονική Γραμματεία Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο Διαχείριση συγγραμμάτων Κόμβος Πρακτικής Άσκησης Βιβλιοθήκη
35-years
<< <
Απρίλιος 2024
> >>
Δε Τρ Τε Πε Πα Σα Κυ
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Σήμερα, Τρίτη 23-04-2024
Προσεχώς
Ανάγνωση ΚειμένουΑνάγνωση Κειμένου Αναγνωσιμότητα ΚειμένουΑναγνωσιμότητα Κειμένου Αντίθεση ΧρωμάτωνΑντίθεση Χρωμάτων
Επιλογές Προσβασιμότητας