Μαρίνα Παππά

Αντικείμενο: Θεωρία της Διερμηνείας με δυνατότητα ταυτόχρονης και διαδοχικής διερμηνείας από τα Αγγλικά ή/ και τα Γερμανικά προς τα Ελληνικά
Βαθμίδα: Επίκουρη Καθηγήτρια
ΦΕΚ Διορισμού: 87Γ/03.02.2020
Email: mpappa@ionio.gr
Ώρες γραφείου: Κατόπιν συνεννόησης Τετάρτη και Πέμπτη

Παππά Μαρίνα

Η Μαρίνα Παππά σπούδασε Ξένες Γλώσσες Μετάφραση και Διερμηνεία στις Κατευθύνσεις Μετάφρασης και Διερμηνεία στο Ιόνιο Πανεπιστήμιο και Αγγλική και Γαλλική Γλώσσα και Φιλολογία στο Πανεπιστήμιο Αθηνών. Είναι κάτοχος μεταπτυχιακών  διπλωμάτων ειδίκευσης στη Μεταφρασεολογία, στη Διδακτικών των Γλωσσών και στις Εφαρμογές της Τεχνολογίας στις Επιστήμες της Γλώσσας και της Επικοινωνίας.

Κατέχει  διδακτορικό δίπλωμα από το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών και Διδακτορικό Δίπλωμα Συγκριτικής Γραμματολογίας από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο (τμήμα των σπουδών πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια του Διδακτορικού Προγράμματος Ανώτατων Ευρωπαϊκών Σπουδών υπό το συντονισμό του Πανεπιστημίου της Μπολόνια). Κατά την διάρκεια των προπτυχιακών και μεταπτυχιακών σπουδών της υπήρξε υπότροφος του Ι.Κ.Υ.

Έχει διδάξει στα Πανεπιστήμια Αιγαίου,  Πελοποννήσου, Στερεάς Ελλάδας, στο Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο, στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών και στην Εθνική Σχολή Δημόσιας Διοίκησης.

Τα ερευνητικά της ενδιαφέροντα αφορούν την θεωρία της διερμηνείας, την ανάλυση λόγου, τη μετάφραση και διδακτική των γλωσσών, την εκπαίδευση διερμηνέων και τις εφαρμογές της τεχνολογίας στη γλώσσα και την επικοινωνία.

Ενημέρωση: 26-10-2021

Επιστροφή
35-years
Ανάγνωση ΚειμένουΑνάγνωση Κειμένου Αναγνωσιμότητα ΚειμένουΑναγνωσιμότητα Κειμένου Αντίθεση ΧρωμάτωνΑντίθεση Χρωμάτων
Επιλογές Προσβασιμότητας