Δείτε τα νέα του Τμήματος Ξένων Γλωσσών, Μετάφρασης και Διερμηνείας (ΤΞΓΜΔ) για τις σπουδές, τις εκδηλώσεις, τις προκηρύξεις και τον κορωνοϊό (COVID-19).

Δελτίο τύπου για το 2ο Συνέδριο Επαγγελματιών Μετάφρασης & Διερμηνείας με θέμα «Είμαστε έτοιμοι για το μέλλον; Μετάφραση και Διερμηνεία στην εποχή της Τεχνητής Νοημοσύνης (ΑΙ) και των Large Language Models (LLM)»

ShareThis
Δημοσίευση: 26-10-2023 11:21 | Προβολές: 1689
image

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε το 2ο Συνέδριο Επαγγελματιών Μετάφρασης & Διερμηνείας με θέμα «Είμαστε έτοιμοι για το μέλλον; Μετάφραση και Διερμηνεία στην εποχή της Τεχνητής Νοημοσύνης (ΑΙ) και των Large Language Models (LLM)» που συνδιοργάνωσαν το ΤΞΓΜΔ, η Πανελλήνια Ένωση Mεταφραστών (ΠΕΜ) και η Ελληνική Εταιρεία Μεταφρασεολογίας (ΕΕΜ)

Προσκεκλημένη ομιλήτρια ήταν η Αντιπρόεδρος της FIT Europe, Gabriela Suzanne Vanzan, με τίτλο ομιλίας  «Interpretation in the Era of Twin Transition». Την εκδήλωση χαιρέτισαν από το Ιόνιο Πανεπιστήμιο ο Αντιπρύτανης Διασφάλισης Ποιότητας, Φοιτητικής Μέριμνας και Δία βίου Εκπαίδευσης Καθηγητής, κ. Ηλίας Γιαρένης και ο Διευθυντής του Εργαστηρίου Γλώσσα και Πολιτική του ΤΞΓΜΔ, Καθηγητής κ. Σωτήρης Λίβας.

Από το ΤΞΓΜΔ συμμετείχαν με ανακοινώσεις η Αναπληρώτρια Καθηγήτρια, κα Βιλελμίνη Σωσώνη και οι υποψήφιες διδακτόρισσες Μαρία Στασιμιώτη και Βιβέτα Γκενέ.

Τη διερμηνεία της εκδήλωσης ανέλαβαν οι διερμηνείς, απόφοιτες του ΤΞΓΜΔ, Ελευθερία Πλαφαδέλλη, Σοφία Σταθοπούλου και Ηλέκτρα Καραμιζάρη-Τσακοτέλλη, ενώ στη διοργάνωση συμμετείχαν η Αναπληρώτρια Καθηγήτρια, κα Βιλελμίνη Σωσώνη, η εκλ. Επίκουρη Καθηγήτρια, Σταυρούλα Βράιλα, οι απόφοιτες του Τμήματος Μαρία Γεωργίου και Βασιλική Χελιδώνη, και οι φοιτήτριες Κωνσταντίνα Αγαπητού, Νεφέλη Χατζηστεφάνου, Παρθένα Σταυράκη και Χριστίνα Ανδρεόλα.

Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε σε επιστολή της προς το Τμήμα μας, η κα Γεωργία Πρωτόγερου από τη Γενική Διεύθυνση Ανώτατης Εκπαίδευσης του Υπουργείου Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού: «Κατόπιν της ολοκλήρωσης του άκρως επιτυχημένου 2ου Συνεδρίου Επαγγελματιών Μετάφρασης και Διερμηνείας […] επιτρέψτε μου να σας συγχαρώ τόσο για την επιστημονική, όσο και για την οργανωτική αρτιότητα του διημέρου. Είχαμε την ευκαιρία να πληροφορηθούμε τις εξελίξεις σε τομείς αιχμής, όσον αφορά τον κλάδο μας, να αναστοχαστούμε επάνω σε ακαδημαϊκής και επαγγελματικής φύσεως θέματα και φυσικά να ανταλλάξουμε απόψεις με αξιόλογους συναδέλφους σε ένα περιβάλλον λειτουργικό και ευχάριστο.»


Επιστροφή

Ενημέρωση


ESDP

Γραμματεία

Πλατεία Χρ. Τσιριγώτη
Κτίριο «Γαληνός» (1ος όροφος)
49132 Κέρκυρα

26610 87202
dflti@ionio.gr

Εξυπηρέτηση κοινού-φοιτητών:
Δευτέρα, Τετάρτη, Παρασκευή: 11:00-13:00
Τρίτη, Πέμπτη: 11:00-13:00 (Erasmus+)

Πλατφόρμα eClass Ηλεκτρονική Γραμματεία Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο Διαχείριση συγγραμμάτων Κόμβος Πρακτικής Άσκησης Βιβλιοθήκη
35-years
<< <
Απρίλιος 2024
> >>
Δε Τρ Τε Πε Πα Σα Κυ
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Σήμερα, Κυριακή 28-04-2024
Ανάγνωση ΚειμένουΑνάγνωση Κειμένου Αναγνωσιμότητα ΚειμένουΑναγνωσιμότητα Κειμένου Αντίθεση ΧρωμάτωνΑντίθεση Χρωμάτων
Επιλογές Προσβασιμότητας