Δείτε τα νέα του Τμήματος Ξένων Γλωσσών, Μετάφρασης και Διερμηνείας (ΤΞΓΜΔ) για τις σπουδές, τις εκδηλώσεις, τις προκηρύξεις και τον κορωνοϊό (COVID-19).

COVID-19: Πληροφορίες για εξ αποστάσεως διδασκαλία - Παρακολούθηση Μαθημάτων

ShareThis
Δημοσίευση: 12-03-2020 12:25 | Προβολές: 1029
Έναρξη: 12-03-2020 |Λήξη: 08-05-2021
[Έληξε]
gr  pdf.png  ΕΡΓΑΛΕΙΑ ΚΑΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ ΠΟΡΟΙ
Mέγεθος: 335.51 KB :: Τύπος: Αρχείο PDF

Στην προσπάθεια να περιορίσουμε όλοι μας, κατά το δυνατόν, την εξάπλωση του νέου κορωνοϊού COVID-19, το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων με την απόφαση Δ1α/ΓΠ.οικ. 16838/10-3-2020 ΚΥΑ (Β΄783) ανέστειλε, μεταξύ άλλων, τη λειτουργία των ΑΕΙ.

Με την υπ' αριθμ. 116/16-03-2020 του Γραφείου Υφυπουργού Β. Διγαλάκη απόφαση, τίθεται σε εφαρμογή η εξ αποστάσεως εκπαίδευση.


Η εξ αποστάσεως παράδοση των μαθημάτων γίνεται με δύο τρόπους:

  • Ασύγχρονη: η διδασκαλία κατά την οποία ο/η φοιτητής/-ήτρια συνεργάζεται με τον/την διδάσκοντα/-ουσα σε διαφορετικό χρόνο από τη διαδικασία παράδοσης του μαθήματος ή δημιουργίας υλικού από τον εκπαιδευτικό, έχοντας πρόσβαση σε μαθησιακό υλικό και χρονοδιάγραμμα μελέτης μέσω διαδικτύου (σε συγκεκριμένες ιστοσελίδες ή πλατφόρμες που παρέχει το Υπουργείο Παιδείας).
  • Σύγχρονη (τηλεκπαίδευση): η απευθείας διδασκαλία και μετάδοση μαθήματος σε πραγματικό χρόνο από εκπαιδευτικό, μέσω διαδικτυακής πλατφόρμας σε φοιτητές που παρακολουθούν ζωντανά μέσω υπολογιστή, κινητού smartphone ή tablet.

Συχνές ερωτήσεις

1. Πώς επιτυγχάνεται η ασύγχρονη εκπαίδευση;

Με την πλατφόρμα Open eClass του Ιονίου Πανεπιστημίου, η οποία σταδιακά θα αντικαταστήσει το παλιό Ionio eClass. Αν δεν έχετε ήδη εγγραφεί, μάθετε πώς μπορείτε να ξεκινήσετε να χρησιμοποιείτε το Open eClass ως φοιτητής/-ήτρια.
Σημαντικό:Για να εγγραφείτε, χρησιμοποιήστε τα στοιχεία (όνομα χρήστη χωρίς @ionio.gr, κωδικό πρόσβασης) που σας έχουν δοθεί από τη Γραμματεία.

2. Πώς επιτυγχάνεται η σύγχρονη εκπαίδευση (τηλεκπαίδευση);

Η χρήση και των δύο αυτών εργαλείων είναι, από τη μεριά του φοιτητή, δωρεάν.

3. Ποιο πρόγραμμα ακολουθείται για τη σύγχρονη εκπαίδευση (τηλεκπαίδευση);

Η σύγχρονη εκπαίδευση (τηλεκπαίδευση) ακολουθεί το Ωρολόγιο πρόγραμμα εαρινού εξαμήνου 2020, εκτός εάν υπάρξει διαφορετική ενημέρωση.

Η ασύγχρονη εκπαίδευση δεν εμπίμπτει στο ωρολόγιο πρόγραμμα. Ο/Η διδάσκων/-ουσα μπορεί χρησιμοποιεί την πλατφόρμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου Webmail του Ιονίου Πανεπιστημίου ή το υποσύστημα ανακοινώσεων του Open eClass. Bεβαιωθείτε ότι έχετε εγγραφεί σε όλα τα μαθήματα που έχετε δηλώσει για το τρέχον εξάμηνο. Μάθετε πώς μπορείτε να εγγραφείτε σε μάθημα στο Open eClass).

4. Πώς μπορώ να επικοινωνώ με τους/τις διδάσκοντες/-ουσες;
  • Μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, το Ionio Webmail. Μπορείτε να βρείτε τις διευθύνσεις του/της εκάστοτε διδάσκοντα/-ουσας στο προσωπικό προφίλ του/της.
    Χρήσιμη συμβουλή:Το webmail επανασχεδιάστηκε πρόσφατα ώστε να λειτουργεί και σε κινητά/tablet! Μάθετε πώς μπορείτε να ενεργοποιήσετε τη συγκεκριμένη ρύθμιση.
  • Μέσω του υποσυστήματος «Ανακοινώσεις» που παρέχει η πλατφόρμα Open eClass για κάθε μάθημα στο οποίο έχετε εγγραφεί. Μάθετε πώς να βλέπετε τις ανακοινώσεις που έχουν δημιουργήσει οι διδάσκοντες/-ουσες.
5. Πώς μπορώ να αλλάξω το πρότυπο στο Webmail για να γίνει συμβατό με κινητά και tablet;
  1. Μπείτε στη σελίδα σύνδεσης του Webmail και εισαγάγετε την προσωπική διεύθυνση e-mail και τον κωδικό σας.
  2. Αφού συνδεθείτε, πατήστε τις [ ✳ Ρυθμίσεις] (συνοδεύεται από εικονίδιο σε σχήμα γραναζιού).
  3. Επιλέξτε το μενού [Προτιμήσεις] και στη συνέχεια [Περιβάλλον χρήστη].
  4. Κάτω από το [Θέμα εμφάνισης], επιλέξτε «Elastic» και πατήστε [Αποθήκευση].
6. Είμαι στο εξωτερικό στο πλαίσιο του Erasmus σε χώρα/περιοχή που έχει πληγεί από τον κορωνοϊό. Τι μπορώ να κάνω;

Εάν είστε δικαιούχος των προγραμμάτων Erasmus και βρίσκεστε σε περιοχή που έχει πληγεί από τον κορωνοϊό, μπορείτε να:

  • Ζητήσετε βοήθεια από πρεσβείες και προξενεία της χώρας μας.
  • Επικαλεστείτε τη ρήτρα που αφορά λόγους ανωτέρας βίας για κάλυψη εξόδων σε περίπτωση διακοπής, αναβολής ή ακύρωσης της μετακίνησής σας.
    Για την κάλυψη εξόδων που μπορεί να προκύψουν από αλλαγές στη μετακίνησή σας, οφείλετε να προσκομίσετε τα απαραίτητα παραστατικά.

Εάν βρίσκεστε σε περιοχή της Ιταλίας, ενημερωθείτε αναλυτικά για ανακοινώσεις σχετικά με τον κορωνοϊό από την ιταλική κυβέρνηση.

7. Έχω επιλεγεί να συμμετάσχω στο Erasmus το εαρινό εξάμηνο 2019-2020 και σκοπεύω να μετακινηθώ στο εξωτερικό σύντομα. Τι μπορώ να κάνω;

Εάν είστε δικαιούχος και πρόκειται το επόμενο χρονικό διάστημα να πάρετε μέρος σε δραστηριότητες που περιλαμβάνουν μετακίνηση, μπορείτε να αποφασίσετε για:

  • Τη διακοπή, αναβολή ή ακύρωση της μετακίνησης, σε περίπτωση που γίνεται προς περιοχή που έχει πληγεί από τον κορωνοϊό.
  • Τη συμμετοχή σας σε οποιαδήποτε δραστηριότητα στο εξωτερικό, ακόμη και αν η περιοχή θεωρείται ασφαλής κατά τη διάρκεια της μετακίνησης και όλης της δραστηριότητας.
8. Έχω επιλεγεί να συμμετάσχω στο Erasmus το εαρινό εξάμηνο 2020-2021. Αλλάζει κάτι σχετικά με την αίτησή μου;

Το μόνο που έχει προς το παρόν αλλάξει είναι η προθεσμία υποβολής των οριστικών αιτήσεων. Συγκεκριμένα, μπορείτε να υποβάλετε την οριστική αίτησή σας μέχρι και 30 Ιουνίου. Περισσότερες πληροφορίες και ενημερώσεις μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα του Γραφείου Erasmus του Πανεπιστημίου.

9. Σκοπεύω να συμμετάσχω στην Πρακτική Άσκηση. Τι χρειάζεται να ξέρω; (Ενημερώθηκε 12/04)

Δεν έχει αλλάξει τίποτα για την Πρακτική Άσκηση στο Τμήμα μας, καθώς η περίοδος είναι Ιούλιο-Αύγουστο. Για να μένετε πάντα ενημεωμένοι, επισκεφθείτε την ιστοσελίδα του Γραφείου Πρακτικής του Πανεπιστημίου.

Ενημερώσαμε (12/04), τη σελίδα της Πρακτικής Άσκησης του Τμήματός μας με αρχείο για το α/έ 2019-20.

10. Μπορώ να σιτίζομαι στο φοιτητικό εστιατόριο;

Όχι. Με οδηγία της Φοιτητικής Μέρμνας του Ιονίου Πανεπιστημίου, ανεστάλη για προληπτικούς λόγους η λειτουργία του φοιτητικού εστιατορίου μέχρι και τις 10/04/2020, ενώ θα παραμείνει κλειστό από το Σάββατο 11/04/2020 έως και το Σάββατο 25/04/2020, λόγω διακοπών του Πάσχα.

Χρήσιμοι σύνδεσμοι


Επιστροφή
Σχετικά Νέα

Ενημέρωση


ESDP

Γραμματεία

Πλατεία Χρ. Τσιριγώτη
Κτίριο «Γαληνός» (1ος όροφος)
49132 Κέρκυρα

26610 87202
dflti@ionio.gr

Εξυπηρέτηση κοινού-φοιτητών:
Δευτέρα, Τετάρτη, Παρασκευή: 11:00-13:00
Τρίτη, Πέμπτη: 11:00-13:00 (Erasmus+)

Πλατφόρμα eClass Ηλεκτρονική Γραμματεία Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο Διαχείριση συγγραμμάτων Κόμβος Πρακτικής Άσκησης Βιβλιοθήκη
35-years
<< <
Μάρτιος 2024
> >>
Δε Τρ Τε Πε Πα Σα Κυ
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Ανάγνωση ΚειμένουΑνάγνωση Κειμένου Αναγνωσιμότητα ΚειμένουΑναγνωσιμότητα Κειμένου Αντίθεση ΧρωμάτωνΑντίθεση Χρωμάτων
Επιλογές Προσβασιμότητας