Θεοδόσιος Νικολαΐδης

Αντικείμενο: Πρώιμη Νεώτερη Ευρωπαϊκή Ιστορία
Βαθμίδα: Καθηγητής
ΦΕΚ Διορισμού: 2030/09.09.20210 τ. Γ'
Email: nikolai@ionio.gr
Ώρες γραφείου: Πέμπτη 13-15.00 μ.μ. Oι ενδιαφερόμενες/οι να μιλήσουν με τον διδάσκοντα πρέπει να ζητήσουν μέσω email (nikolai@ionio.gr) ραντεβού το οποίο, λόγω των επικρατουσών υγιεινομιμικών συνθηκών, θα πραγματοποιηθεί μέσω zoom.us ή άλλης πλατφόρμας (Wthatsapp ή Τeam

Νικολαΐδης Θεοδόσιος

Σπούδασε Πολιτικές Επιστήμες και Δημόσιο Δίκαιο στη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών. Στη συνέχεια έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στο πανεπιστήμιο Paris II απ' όπου πήρε και διδακτορικό τίτλο με ειδίκευση στην ιστορία των πολιτικών ιδεών. Έχει λάβει υποτροφίες από το πανεπιστήμιο Princeton και το πανεπίστημιο Ca' Foscari της Βενετίας.

Δίδαξε στο Ιόνιο Πανεπιστήμιο (τμήματα Ιστορίας και Ξένων Γλωσσών Μετάφρασης και Διερμηνείας), στο παράρτημα Αθηνών του Paris XIII, στο Paul Valéry-Montpellier III και στο Study Abrad Programm του Ohio State University εισαγωγικά μαθήματα για την Πρώιμη Νεώτερη Ευρωπαϊκή Ιστορία (1450-1800), την Ιστορία και Μεθοδολογία της Ιστοριογραφίας, την Γαλλική λογοτεχνία,  τον γαλλικό πολιτισμό και την Λογοτεχνία της Δύσης καθώς και  μονογραφικά μαθήματα για τον ρατσισμό, τον ρεπουμπλικανισμό, τον εθνικισμό, τη λατρεία των αγίων, την ιστορία του μοναχισμού, την αμερικανική λογοτεχνία κ.α.

Οι δημοσιεύσεις του αφορούν την ιστορία της πολιτικής σκέψης, την θρησκευτική ιστορία και τη σχέση της με την πολιτική, την ιστορία της ιστοριογραφίας και τη μεθοδολογία της ιστορίας.

Ενημέρωση: 26-03-2022

Επιστροφή
35-years
Ανάγνωση ΚειμένουΑνάγνωση Κειμένου Αναγνωσιμότητα ΚειμένουΑναγνωσιμότητα Κειμένου Αντίθεση ΧρωμάτωνΑντίθεση Χρωμάτων
Επιλογές Προσβασιμότητας