Σπουδές Ασφάλειας και Πολιτιστικής Κληρονομιάς

Ιόνιο Πανεπιστήμιο - Τμήμα Ξένων Γλωσσών Μετάφρασης και Διερμηνείας

Περισσότερα

Αρχική

Το Αγγλόφωνο Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα (MA) "Σπουδές Ασφάλειας και Πολιτιστικής Κληρονομιάς" στοχεύει να παρέχει στους φοιτητές εξειδικευμένες γνώσεις σχετικά με την προστασία και τις απειλές που αντιμετωπίζει η πολιτιστική κληρονομιά, καθώς και μια συνολική κατανόηση των σύγχρονων ζητημάτων ασφάλειας που σχετίζονται με αυτήν. Συνολικά, το πρόγραμμα έχει σχεδιαστεί ώστε να εφοδιάζει τους φοιτητές με τις απαραίτητες γνώσεις και δεξιότητες για να κατανοήσουν, να αναλύσουν και να αντιμετωπίσουν τις πολύπλοκες προκλήσεις που απειλούν την πολιτιστική κληρονομιά, συμπεριλαμβανομένων των φυσικών καταστροφών, του πολέμου και των συγκρούσεων, της αρχαιοκαπηλίας, του παράνομου εμπορίου και των έργων «ανάπτυξης».

Περισσότερες πληροφορίες στο Αγγλόγωνο τμήμα του ιστοχώρου

 

 

Πρόσφατα Νέα

Νέο άρθρο για το Βρετανικό Μουσείο – Μουσεία και λάφυρα της αυτοκρατορίας: Από τα χάλκινα γλυπτά του Μπενίν σε εκείνα τα μάρμαρα ξανά
Δημοσίευση: 04-07-2025 02:00
image
Ένα νέο άρθρο από το μέλος της Έδρας, Δρ. Catharine Titi, Ερευνήτρια Καθηγήτρια (μόνιμη) CNRS-CERSA, Πανεπιστήμιο Paris-Panthéon-Assas, γραμμένο για το Βρετανικό Μουσείο. Το άρθρο δημοσιεύεται στην ενότητα Current Debates του Journal of Imperial and Commonwealth History, ως αντίδραση της συγγραφέα στην πρόσφατη συνέντευξη του Cullinan στο περιοδικό The Times. Μπορείτε να βρείτε το άρθρο που (...)
Πιστοποίηση αριστείας από ΕΘΑΕΕ για το αγγλόφωνο ΠΜΣ «Σπουδές Ασφάλειας και Πολιτιστικής Κληρονομιάς» (SCHER)
Δημοσίευση: 12-06-2025 00:29
image
Το μεταπτυχιακό πρόγραμμα «Σπουδές Ασφάλειας και Πολιτιστικής Κληρονομιάς» (SCHER) έλαβε πιστοποίηση «αριστείας» από την ΕΘΑΕΕ.

 

Ο Δντής του Ελληνικού Κέντρου Σινολογίας Καθηγητής Σταύρος Κάτσιος στον Τέταρτο Διάλογο για τις Ανταλλαγές και την Αμοιβαία Μάθηση μεταξύ των Πολιτισμών, στο Ντουνχουάνγκ της Κίνας
Δημοσίευση: 19-06-2025 00:21
image
Για την ενίσχυση των ιδεολογικών και πολιτιστικών ανταλλαγών μεταξύ των εθνών, την πλήρη αξιοποίηση του γεφυρωτικού ρόλου των Σινολόγων και τη δημιουργία μηχανισμών διαλόγου μεταξύ των Σινολόγων, ακαδημαϊκών ιδρυμάτων και Κινέζων ακαδημαϊκών, στοχεύουμε στην προώθηση μεγαλύτερης συνεργασίας μεταξύ των παγκόσμιων Σινολόγων στην ενίσχυση της αμοιβαίας μάθησης μεταξύ του κινεζικού πολιτισμού και (...)
H UNESCO καθιερώνει την 9η Φεβρουαρίου ως Παγκόσμια Ημέρα Ελληνικής Γλώσσας
Δημοσίευση: 15-04-2025 17:44
image
Το Εκτελεστικό Συμβούλιο της UNESCO ενέκρινε στις 14 Απριλίου 2025 την καθιέρωση της 9ης Φεβρουαρίου ως «Παγκόσμιας Ημέρας Ελληνικής Γλώσσας», ημέρα θανάτου του Διονυσίου Σολωμού. Με την απόφαση του Εκτελεστικού Συμβουλίου αναγνωρίζεται η οικουμενικότητα και η παγκόσμια προσφορά της ελληνικής γλώσσας στην πολιτιστική κληρονομιά της ανθρωπότητας. Στην απόφαση υπογραμμίζεται, μεταξύ άλλων, η (...)

Ανάγνωση ΚειμένουΑνάγνωση Κειμένου Αναγνωσιμότητα ΚειμένουΑναγνωσιμότητα Κειμένου Αντίθεση ΧρωμάτωνΑντίθεση Χρωμάτων
Επιλογές Προσβασιμότητας