Θερινή Ακαδημία Διαπολιτισμικής Επικοινωνίας

Τμήμα Ξένων Γλωσσών, Μετάφρασης και Διερμηνείας

Κέρκυρα 2019

Περιγραφή
page image

Το Τμήμα Ξένων Γλωσσών, Μετάφρασης και Διερμηνείας (Τ.Ξ.Γ.Μ.Δ.) διοργανώνει για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά τη θερινή ακαδημία "International Summer Academy for Intercultural Communication" (ISAIC). Η θερινή ακαδημία θα πραγματοποιηθεί από τις 1/7/2019 έως τις 9/7/2019, ενώ επιστημονικός υπεύθυνος είναι ο Επίκουρος Καθηγητής του Τ.Ξ.Γ.Μ.Δ., κύριος Ιωάννης Καρράς.


Η διεθνής θερινή ακαδημία International Summer Academy for Intercultural Communication διοργανώνεται από το Τμήμα Ξένων Γλωσσών, Μετάφρασης και Διερμηνείας του Ιονίου Πανεπιστημίου και πραγματοποιείται στο όμορφο νησί της Κέρκυρας. Απευθύνεται σε όλους και όλες τους φοιτητές και τις φοιτήτριες, καθηγητές και καθηγήτριες και εργαζόμενους και εργαζόμενες σε δημόσιους και ιδιωτικούς φορείς από όλο τον κόσμο που ενδιαφέρονται να αναπτύξουν ή να βελτιώσουν τις δεξιότητές τους σε θέματα που άπτονται της διαπολιτισμικής επικοινωνίας.

Το πρόγραμμα της ακαδημίας περιλαμβάνει διαλέξεις, σεμινάρια, ξεναγήσεις και διάφορες δραστηριότητες στην Κέρκυρα. Οι διαλέξεις καλύπτουν ένα ευρύ φάσμα θεμάτων που σχετίζονται με τη διαπολιτισμική επικοινωνία, όπως η διαπολιτισμική επίγνωση και ευαισθητοποίηση, ο πολιτισμός, η ταυτότητα και η ποικιλομορφία στην επικοινωνία.

Εκτός από τις διαλέξεις, η θερινή ακαδημία προσφέρει, επίσης, στους συμμετέχοντες και τις συμμετέχουσες την ευκαιρία να εξερευνήσουν την Κέρκυρα και την πλούσια πολιτισμική κληρονομιά της. Στο πλαίσιό της διοργανώνονται επισκέψεις και ξεναγήσεις σε ιστορικούς χώρους, μουσεία και άλλα αξιοθέατα, καθώς και πολιτιστικές δραστηριότητες όπως εργαστήρια ελληνικού χορού και ελληνικής μουσικής.

Η διεθνής θερινή ακαδημία International Summer Academy for Intercultural Communication αποτελεί μια μοναδική ευκαιρία για όλους και όλες όσους και όσες επιλέξουν να την παρακολουθήσουν να εμβαθύνουν τις γνώσεις τους που άπτονται σε θέματα της διαπολιτισμικής επικοινωνίας και να αναπτύξουν δεξιότητες που μπορούν να εφαρμόσουν στην προσωπική, ακαδημαϊκή και επαγγελματική τους ζωή. 

Ενμέρωση: 06-04-2023
Ανάγνωση ΚειμένουΑνάγνωση Κειμένου Αναγνωσιμότητα ΚειμένουΑναγνωσιμότητα Κειμένου Αντίθεση ΧρωμάτωνΑντίθεση Χρωμάτων
Επιλογές Προσβασιμότητας