Ψήφισμα της Σ.Τ. του ΤΞΓΜΔ σχετικά με το σχέδιο νόμου για τα ΑΕΙ

Social Media
Δημοσίευση: 11-06-2022 16:09 | Προβολές: 905
image

Η Συνέλευση Τμήματος (Σ.Τ.) του ΤΞΓΜΔ της 8ης Ιουνίου 2022 αποφάσισε ομόφωνα να εκδώσει ψήφισμα σχετικά με το σχέδιο νόμου του ΥΠΑΙΘ με τίτλο: «Νέοι Ορίζοντες στα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα: Ενίσχυση της ποιότητας, της λειτουργικότητας και της σύνδεσης των ΑΕΙ με την κοινωνία και άλλες διατάξεις» που έχει κατατεθεί για "διαβούλευση".

Η Σ.Τ. του ΤΞΓΜΔ, επικαλούμενη την ιστορία του τμήματος και τον σεβασμό προς την ακαδημαϊκή του ταυτότητα, δηλαδή προς το ενιαίο και πλήρες των σπουδών των φοιτητών του, την ακαδημαϊκή αυτονομία του συνόλου των μελών της ακαδημαϊκής του κοινότητας και την εγγενή στο λειτούργημα του πανεπιστημιακού δασκάλου τιμή και αξιοπρέπεια, απορρίπτει με τον πλέον κατηγορηματικό και απερίφραστο τρόπο και στο σύνολό του το σχέδιο νόμου το οποίο έρχεται να αποσαθρώσει το ελληνικό Πανεπιστήμιο υποτάσσοντάς το στην αυθαίρετη βούληση εξωπανεπιστημιακών οντοτήτων.

Η Συνέλευση του τμήματος καταδικάζει τις μεθοδεύσεις του υπουργείου που έχει αναγάγει σε ιδεολογικό αγώνα την υποταγή των πανεπιστημίων και του συνόλου της ακαδημαϊκής κοινότητας στην αυθαίρετη βούληση εξωπανεπιστημιακών οντοτήτων. Οι μεθοδεύσεις αυτές στρέφονται κατά των φοιτητών, κατά του πανεπιστημίου, κατά της ίδιας της δημόσιας, δωρεάν ανώτατης παιδείας, κατά της ίδιας της ελληνικής κοινωνίας.

Μπορείτε να διαβάσετε ολόκληρο το ψήφισμα της Σ.Τ. του ΤΞΓΜΔ ανοίγοντας το συνημμένο αρχείο.


Επιστροφή

Νέα


Γραμματεία

Πλατεία Χρ. Τσιριγώτη
Κτ. «Γαληνός» (1ος Όροφος)
49132 Κέρκυρα

Τηλ.: 26610 87224
Email: pms-polico@ionio.gr


Ανάγνωση ΚειμένουΑνάγνωση Κειμένου Αναγνωσιμότητα ΚειμένουΑναγνωσιμότητα Κειμένου Αντίθεση ΧρωμάτωνΑντίθεση Χρωμάτων
Επιλογές Προσβασιμότητας