logo
ENGLISH

Ψήφισμα της Σ.Τ. του ΤΞΓΜΔ για την αναδιάρθρωση του ακαδημαϊκού χάρτη της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης

ShareThis
Δημοσίευση: 28-04-2022 14:38 | Προβολές: 1858
image

Η Συνέλευση Τμήματος (Σ.Τ.) του ΤΞΓΜΔ της 28ης Απριλίου 2022 αποφάσισε ομόφωνα να εκδώσει ψήφισμα σχετικά με τη απόφαση της Συγκλήτου του Ι.Π. για την αναδιάρθρωση του ακαδημαϊκού χάρτη της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης.

Μεταξύ άλλων, στο ψήφισμά της η Σ.Τ. του ΤΞΓΜΔ αναφέρει, μεταξύ άλλων, ότι οι χαρακτηρισμοί απαξίωσης γνωστικών αντικειμένων τμημάτων του Πανεπιστημίου εκ μέρους άλλων τμημάτων, όπως και οι εκδηλώσεις απορρόφησής τους (που χαρακτηρίζουν το δεύτερο μέρος της απόφασης), λειτουργούν σαφώς εις βάρος του πανεπιστημίου, δυναμιτίζουν την ενότητά του, οδηγούν στην αποδυνάμωσή του και απέχουν πολύ από το ακαδημαϊκό ήθος που θα έπρεπε να χαρακτηρίζει το πανεπιστήμιό μας.

Αναφέρει επίσης ότι η πρόχειρη και αβασάνιστη συμπερίληψη στην απόφαση της Συγκλήτου του Πανεπιστημίου μας αποφάσεων τμημάτων που οδηγούν με μαθηματική ακρίβεια σε κλεισίματα σχολών του πανεπιστημίου, σε απαξίωση άλλων τμημάτων, σε σύγχυση γνωστικών αντικειμένων μεταξύ των τμημάτων του, σε αναγκαστικές αλλαγές γνωστικών αντικειμένων κλπ. αποτελεί πολύ μεγάλο λάθος, το οποίο είναι βέβαιο ότι θα οδηγήσει σε εξαιρετικά δυσμενείς συνέπειες.

Μπορείτε να διαβάσετε ολόκληρο το ψήφισμα της Σ.Τ. του ΤΞΓΜΔ ανοίγοντας το συνημμένο αρχείο.


Επιστροφή

Νέα


Γραμματεία

Πλατεία Χρ. Τσιριγώτη
Κτ. «Γαληνός» (1ος Όροφος)
49132 Κέρκυρα

Τηλ.: 26610 87224
Email: pms-polico@ionio.gr


Ανάγνωση ΚειμένουΑνάγνωση Κειμένου Αναγνωσιμότητα ΚειμένουΑναγνωσιμότητα Κειμένου Αντίθεση ΧρωμάτωνΑντίθεση Χρωμάτων
Επιλογές Προσβασιμότητας