Δείτε τα νέα του Τμήματος Ξένων Γλωσσών, Μετάφρασης και Διερμηνείας (ΤΞΓΜΔ) για τις σπουδές, τις εκδηλώσεις, τις προκηρύξεις και τον κορωνοϊό (COVID-19).

Οι ευκαιρίες απασχόλησης των φοιτητών/τριών του Ιονίου Πανεπιστημίου στον Ο.Η.Ε. στο επίκεντρο της συνάντησης με την Μόνιμη Αντιπροσωπεία της Ελλάδος

ShareThis
Δημοσίευση: 21-06-2023 10:40 | Προβολές: 3379
image

Συνάντηση με τον Αναπληρωτή Μόνιμο Αντιπρόσωπο της μόνιμης αντιπροσωπείας της Ελλάδος στα Ηνωμένα Έθνη κ. Αντώνιο Παπακώστα πραγματοποίησαν την Τρίτη 20 Ιουνίου 2023 περίπου 15 φοιτητές και φοιτήτριες της κατεύθυνσης της διερμηνείας του Τμήματος Ξένων Γλωσσών, Μετάφρασης και Διερμηνείας του Ιονίου Πανεπιστημίου. Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία του Πρύτανη του Ιονίου Πανεπιστημίου Καθηγητή Ανδρέα Φλώρου, σε συνεργασία με τον υπεύθυνο της κατεύθυνσης διερμηνείας, Καθηγητή Στέφανο Βλαχόπουλο και σε συνέχεια των σχετικών επαφών που πραγματοποιήθηκαν με την μόνιμη αντιπροσωπεία μέσω του γραφείου του Ιονίου Πανεπιστημίου στην πόλη της Νέας Υόρκης.

Αντικείμενο της ωριαίας συνάντησης, στην οποία συμμετείχε επίσης και ο Επίκ. Καθηγητής του Τμήματος κ. Αναστάσιος Ιωαννίδης, αποτέλεσε η παρουσίαση του πλαισίου των δυνατοτήτων απασχόλησης των φοιτητών και φοιτητριών στο παγκόσμιο οικοσύστημα του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών, τόσο υπό την ιδιότητα του διερμηνέα, όσο και γενικότερα στο ευρύτερο πολύ-πολιτισμικό επαγγελματικό περιβάλλον του Οργανισμού. Της συζήτησης ακολούθησαν ερωτήσεις των φοιτητών και των φοιτητριών που συμμετείχαν στην συνάντηση.

Με την ολοκλήρωση της συζήτησης, οι συμμετέχοντες ευχαρίστησαν τον κ. Παπακώστα για την ενημέρωση και την ουσιαστική του στήριξη, ενώ ο Πρύτανης του Ιονίου Πανεπιστημίου, πέραν των μελλοντικών συνεργειών στις Η.Π.Α., τον προσκάλεσε να επισκεφθεί την πόλη της Κέρκυρας, ούτως ώστε να έχει την ευκαιρία να δει από κοντά την εξαιρετικά ποιοτική οργάνωση των σπουδών.

Κατά κοινή διαπίστωση, το αποτέλεσμα της συνάντησης αποτιμήθηκε ως ιδιαίτερα σημαντικό, καθώς ήταν η πρώτη φορά που παρουσιάστηκαν οι δυνατότητες απασχόλησης – ακόμα και άμεσα σε επίπεδο πρακτικής άσκησης – σε έναν οργανισμό εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης, όπως είναι ο Ο.Η.Ε. Επιπλέον, τέθηκαν οι βάσεις μιας περαιτέρω επικοινωνίας και συνεργασίας, προς όφελος των φοιτητών και των φοιτητριών, αλλά και με κοινό στόχο την πληθυσμιακή ενίσχυση των Ελλήνων που υπηρετούν στον Ο.Η.Ε.


Επιστροφή

Ενημέρωση


ESDP

Γραμματεία

Πλατεία Χρ. Τσιριγώτη
Κτίριο «Γαληνός» (1ος όροφος)
49132 Κέρκυρα

26610 87202
dflti@ionio.gr

Εξυπηρέτηση κοινού-φοιτητών:
Δευτέρα, Τετάρτη, Παρασκευή: 11:00-13:00
Τρίτη, Πέμπτη: 11:00-13:00 (Erasmus+)

Πλατφόρμα eClass Ηλεκτρονική Γραμματεία Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο Διαχείριση συγγραμμάτων Κόμβος Πρακτικής Άσκησης Βιβλιοθήκη
35-years
<< <
Νοέμβριος 2023
> >>
Δε Τρ Τε Πε Πα Σα Κυ
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Σήμερα, Τρίτη 28-11-2023
Δεν βρέθηκαν εγγραφές για αυτήν την ημέρα
Ανάγνωση ΚειμένουΑνάγνωση Κειμένου Αναγνωσιμότητα ΚειμένουΑναγνωσιμότητα Κειμένου Αντίθεση ΧρωμάτωνΑντίθεση Χρωμάτων
Επιλογές Προσβασιμότητας