Δείτε τα νέα του Τμήματος Ξένων Γλωσσών, Μετάφρασης και Διερμηνείας (ΤΞΓΜΔ) για τις σπουδές, τις εκδηλώσεις, τις προκηρύξεις και τον κορωνοϊό (COVID-19).

Διεθνής ημερίδα για τη Μετάφραση από το Τμήμα Ξένων Γλωσσών, Μετάφρασης και Διερμηνείας του Ιονίου Πανεπιστημίου

ShareThis
Δημοσίευση: 20-06-2023 16:03 | Προβολές: 4096
image

Διεθνή ημερίδα με θέμα «Επαναπροσδιορίζοντας τις Ικανότητες των Επαγγελματιών Μεταφραστών στην Εποχή των Μεγάλων Αλλαγών» διοργάνωσε το Τμήμα Ξένων Γλωσσών, Μετάφρασης και Διερμηνείας του Ιονίου Πανεπιστημίου σε συνεργασία με την Ελληνική Εταιρεία Μεταφρασεολογίας, το Σάββατο 17 Ιουνίου 2023, στην Ιόνιο Ακαδημία.

Κεντρικοί ομιλητές ήταν ο Tomáš Svoboda, πρόεδρος του Ινστιτούτου Μεταφραστικών Σπουδών του Πανεπιστημίου του Καρόλου στην Πράγα και μέλος του διοικητικού συμβουλίου του δικτύου European Master's in Translation (ΕΜΤ) και ο Valter Mavrič, Γενικός Διευθυντής της Γενικής Διεύθυνσης Μετάφρασης (DG TRAD) του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Στην εκδήλωση συμμετείχαν με ανακοινώσεις τους οι ακαδημαϊκοί Γιώργος Κεντρωτής (Ιόνιο Πανεπιστήμιο), Γιώργος Φλώρος (Πανεπιστήμιο Κύπρου), Σοφία Μαλαματίδου, (University of Birmingham), Άννα Χατζηδάκη (ΕΚΠΑ), Παρθένα Χαραλαμπίδου (ΑΠΘ), καθώς και οι Δήμητρα Σταφυλιά (ΠΕΕΜΠΙΠ), Βαλεντίνη Καλφαδοπούλου (ΠΕΜ), John O’Shea (FIΤ), Χριστίνα Λεούση (Orco) και Βιβέτα Γκενέ (GTH Translations).

Χαιρετισμούς εκφώνησαν ο Πρύτανης του Ιονίου Πανεπιστημίου, Καθ. Ανδρέας Φλώρος, ο Πρόεδρος του ΤΞΓΜΔ, Αναπλ. Καθ. Γιάννης Καρράς, η Πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Μεταφρασεολογίας Επίκ. Καθ. Ελπίδα Λουπάκη και η υπεύθυνη για τη διοργάνωση της εκδήλωσης στο Ιόνιο Πανεπιστήμιο Επικ. Καθ. Βιλελμίνη Σωσώνη.

Τις ομιλίες παρακολούθησαν μέλη της ακαδημαϊκής και φοιτητικής κοινότητας του Ιονίου Πανεπιστημίου, το ΔΣ της Ελληνικής Εταιρείας Μεταφρασεολογίας, καθώς και επαγγελματίες μεταφραστές και εκπρόσωποι επαγγελματικών ενώσεων.

Στην ημερίδα υπήρχε ταυτόχρονη διερμηνεία προς τα Αγγλικά από τις φοιτήτριες της κατεύθυνσης Διερμηνείας: Μαρία Δημοπούλου, Παναγιώτα Ευστρατίου, Ηλέκτρα Καραμιζάρη, Παναγιώτα Παγώνη, Ειρήνη Πουρνάρη, Ζωή Σοφολόγη, Ελένη Τσιχλακίδου, Νεφέλη Χατζηστεφάνου. Η φοιτητική ομάδα DfltiVoice συμμετείχε εθελοντικά στη διοργάνωση με τους: Κωνσταντίνα Αγαπητού, Μαρία Γεωργίου, Μιχάλη Δημέλη, Ευγενία Καλλιώρα, Αλεξάνδρα Καποπούλου, Ράνια Μουσδράκα, Άννα Μαρία Μουρατίδου, Αναστασία Παπανδραφύλη, Μάριο Νεκτάριο Χρυσούλα.

Χορηγοί της εκδήλωσης ήταν η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, το Κέντρο Εκπαίδευσης Μεταφραστών meta|φραση, η μεταφραστική εταιρεία Orco, o Ροταριανός Όμιλος Κέρκυρας, ο Δικηγορικός Σύλλογος Κέρκυρας, η Πανελλήνια Ένωση Επαγγελματιών Μεταφραστών Πτυχιούχων Ιονίου Πανεπιστημίου (ΠΕΕΜΠΙΠ), η Πανελλήνια Ένωση Μεταφραστών (ΠΕΜ), το Κύμα, το CorfuTVNews, οι Black Dogs Productions, το catering Χούτος και το ζαχαροπλαστείο Παπαγιώργης.


Επιστροφή
Σχετικά Νέα
Πανεπιστημιακό Γυμναστήριο: Ανακοίνωση νέου προγράμματος
Δημοσίευση: 07-12-2023 13:41 | Προβολές: 1138
Σημαντική Ημερομηνία: 11-12-2023
[Σε Εξέλιξη]
Συνημμένα αρχεία
gr  pdf.png  Πλήρες κείμενο ανακοίνωσης
Mέγεθος: 238.12 KB :: Τύπος: Αρχείο PDF
gr  pdf.png  Νέο Πρόγραμμα
Mέγεθος: 502.59 KB :: Τύπος: Αρχείο PDF

Ενημέρωση


ESDP

Γραμματεία

Πλατεία Χρ. Τσιριγώτη
Κτίριο «Γαληνός» (1ος όροφος)
49132 Κέρκυρα

26610 87202
dflti@ionio.gr

Εξυπηρέτηση κοινού-φοιτητών:
Δευτέρα, Τετάρτη, Παρασκευή: 11:00-13:00
Τρίτη, Πέμπτη: 11:00-13:00 (Erasmus+)

Πλατφόρμα eClass Ηλεκτρονική Γραμματεία Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο Διαχείριση συγγραμμάτων Κόμβος Πρακτικής Άσκησης Βιβλιοθήκη
35-years
<< <
Δεκέμβριος 2023
> >>
Δε Τρ Τε Πε Πα Σα Κυ
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Ανάγνωση ΚειμένουΑνάγνωση Κειμένου Αναγνωσιμότητα ΚειμένουΑναγνωσιμότητα Κειμένου Αντίθεση ΧρωμάτωνΑντίθεση Χρωμάτων
Επιλογές Προσβασιμότητας