Δείτε τα νέα του Τμήματος Ξένων Γλωσσών, Μετάφρασης και Διερμηνείας (ΤΞΓΜΔ) για τις σπουδές, τις εκδηλώσεις, τις προκηρύξεις και τον κορωνοϊό (COVID-19).

Δελτίου Τύπου: Μνημόνιο Συνεργασίας ΔΗΠΕΘΕ ΚΕΡΚΥΡΑΣ - ΙΟΝΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ - ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΔΡΑΜΑΣ

ShareThis
Δημοσίευση: 18-06-2022 05:45 | Προβολές: 460
image

Μνημόνιο συνεργασίας υπογράφτηκε μεταξύ του Δημοτικού Περιφερειακού Θεάτρου Κέρκυρας, του Ιονίου Πανεπιστημίου (Τμήμα Τεχνών Ήχου και Εικόνας και Τμήμα Ξένων Γλωσσών, Μετάφρασης και Διερμηνείας) και του Διεθνούς Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας, με αντικείμενο την ανταλλαγή τεχνογνωσίας, τα εκπαιδευτικά προγράμματα, τη σύνδεση των νέων κινηματογραφιστών και σπουδαστών με τη βιομηχανία του κινηματογράφου, την εξοικείωση τους με την υποκριτική και τους ηθοποιούς, καθώς και την επικοινωνία των καλλιτεχνικών έργων με ένα διεθνές κοινό.

Η καλλιτεχνική διευθύντρια του ΔΗΠΕΘΕΚ, Βαρβάρα Δούκα, ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής του DISFF Γιάννης Σακαρίδης, και οι πρόεδροι των δύο Οργανισμών, Παναγιώτα Τζάννε και Γιώργος Δεμερτζής, καθώς και ο Πρύτανης του  Ιονίου Πανεπιστημίου, Ανδρέας Φλώρος, εξέφρασαν την πεποίθηση τους ότι τέτοια μνημόνια μεταξύ σημαντικών εκπαιδευτικών φορέων και καλλιτεχνικών οργανισμών μπορεί να βοηθήσουν όχι μόνο στην εκπαιδευτική και επαγγελματική πορεία των σπουδαστών, αλλά και να ενισχύσουν την καλλιτεχνική δημιουργία με νέες ιδέες και κίνητρα για δημιουργία. Η ενότητα και επικοινωνία των θεσμών κρίνεται κάτι παραπάνω από αναγκαία στις μέρες μας, και η ζωντανή σχέση μεταξύ εκπαιδευτικής λειτουργίας και παραγωγής καλλιτεχνικού έργου, απαραίτητο βήμα για την εξέλιξη και προώθηση της Τέχνης στη χώρα μας.

Στο πλαίσιο αυτό, στις 15 και 16 Μαΐου, διεξήχθη στην Κέρκυρα διήμερο αφιέρωμα στις ταινίες του Φεστιβάλ Δράμας, καθώς και εργαστήρια που εντάσσονταν στο AV School του 15ου Φεστιβάλ Οπτικοακουστικών Τεχνών, το οποίο διοργανώνεται ετησίως από το Τμήμα Τεχνών Ήχου και Εικόνας, σε συνεργασία με το Εργαστήριο Ηλεκτροακουστικής Μουσικής Έρευνας και Εφαρμογών του Τμήματος Μουσικών Σπουδών του Ιονίου Πανεπιστημίου.

 

Το Διεθνές Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους της Δράμας ταξίδεψε στην Κέρκυρα

Την Κυριακή 15 και τη Δευτέρα 16 Μαΐου διεξήχθη, επίσης, μια σειρά από εργαστήρια, master classes και προβολές βραβευμένων ταινιών μικρού μήκους στο Δημοτικό Περιφερειακό Θέατρο Κέρκυρας. Οι εκδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν από εκπαιδευτές του Διεθνούς Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας και του Τμήματος Τεχνών Ήχου και Εικόνας.

 

Πιο αναλυτικά:

Την Κυριακή 15 Μαΐου 20:00-21:00 έλαβε χώρα το διαδικτυακό Master Class από τον Θανάση Νεοφώτιστο, υπεύθυνο του Διεθνούς Σπουδαστικού Προγράμματος του Φεστιβάλ Δράμας με τίτλο: Boarding to Film World.

Το δεύτερο Master Class πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 16 Μαΐου 20:00-21:00 στην κεντρική αίθουσα του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ.Κ, από τον Παναγιώτη Ιωσηφέλη, υπεύθυνο του Εθνικού Σπουδαστικού Προγράμματος του Φεστιβάλ Δράμας και καθηγητή σεναρίου στο Τμήμα Κινηματογράφου της Σχολής Καλών Τεχνών του ΑΠΘ,  με τίτλο: Το σενάριο της μικρού μήκους ταινίας.

Kαι τις δύο ημέρες, αμέσως μετά τα Master Classes, προβλήθηκαν οι βραβευμένες ταινίες μικρού μήκους του Φεστιβάλ Δράμας στην κεντρική αίθουσα του ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΘΕΑΤΡΟΥ.

Επιπλέον, η  υπεύθυνη του εκπαιδευτικού προγράμματος του Φεστιβάλ Δράμας και καλλιτεχνική διευθύντρια του ΔΗΠΕΘΕΚ, Βαρβάρα Δούκα, πραγματοποίησε  κλειστό εργαστήριο με σπουδαστές όπου συζητήθηκαν τα σχέδια και τα σενάρια τους, ενώ στο κλείσιμο του διημέρου, προβλήθηκε η μικρού μήκους ταινία «Χαμάμ».


Επιστροφή

Ενημέρωση


ESDP

Γραμματεία

Πλατεία Χρ. Τσιριγώτη
Κτίριο «Γαληνός» (1ος όροφος)
49132 Κέρκυρα

26610 87202
dflti@ionio.gr

Εξυπηρέτηση κοινού-φοιτητών:
Δευτέρα, Τετάρτη, Παρασκευή: 11:00-13:00
Τρίτη, Πέμπτη: 11:00-13:00 (Erasmus+)

Πλατφόρμα eClass Ηλεκτρονική Γραμματεία Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο Διαχείριση συγγραμμάτων Κόμβος Πρακτικής Άσκησης Βιβλιοθήκη
35-years
<< <
Νοέμβριος 2023
> >>
Δε Τρ Τε Πε Πα Σα Κυ
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Σήμερα, Πέμπτη 30-11-2023
Δεν βρέθηκαν εγγραφές για αυτήν την ημέρα
Προσεχώς
Ανάγνωση ΚειμένουΑνάγνωση Κειμένου Αναγνωσιμότητα ΚειμένουΑναγνωσιμότητα Κειμένου Αντίθεση ΧρωμάτωνΑντίθεση Χρωμάτων
Επιλογές Προσβασιμότητας