Δείτε τα νέα του Τμήματος Ξένων Γλωσσών, Μετάφρασης και Διερμηνείας (ΤΞΓΜΔ) για τις σπουδές, τις εκδηλώσεις, τις προκηρύξεις και τον κορωνοϊό (COVID-19).

Προκήρυξη θέσεων για πρακτική άσκηση φοιτητών και φοιτητριών σε Aρχές της Εξωτερικής Υπηρεσίας για το ακαδημαϊκό έτος 2022-2023

Social Media
Δημοσίευση: 21-09-2021 21:27 | Προβολές: 873
image

Το Υπουργείο Εξωτερικών προκηρύσσει προσφερόμενες θέσεις σε Πρεσβείες, Μόνιμες Αντιπροσωπείες, Προξενικές Αρχές, καθώς και Γραφεία Οικονομικών & Εμπορικών Υποθέσεων όπου υπάρχει η δυνατότητα φοιτητές ή φοιτήτριες να κάνουν πρακτική άσκηση. 

Οι φοιτητές ή φοιτήτριες που θα πληρούν τις προϋποθέσεις που τίθενται από τα Ιδρύματά τους, πρέπει να έρχονται σε απευθείας επαφή με την Αρχή της Εξωτερικής Υπηρεσίας που τους ενδιαφέρει μέσω e-mail, το οποίο θα πρέπει απαραιτήτως να κοινοποιούν και στη Διπλωματική Ακαδημία του Υπουργείου Εξωτερικών, σημειώνοντας και τη χρονική περίοδο που τους ενδιαφέρει.

Έκαστη Αρχή, σε συντονισμό και συνεννόηση με την Κεντρική Υπηρεσία του Υπουργείου Εξωτερικών, θα επιλέγει κατόπιν συνέντευξης τα ονόματα των φοιτητών και φοιτητριών που μπορούν να κάνουν την πρακτική τους άσκηση σε αυτή.

Εάν η πρακτική άσκηση εντάσσεται στο πρόγραμμα ERASMUS+, χορηγείται από την Αρχή το προβλεπόμενο από αυτό "Letter of Acceptance". Αντίθετα, εάν η πρακτική άσκηση διενεργηθεί εκτός ERASMUS+, ή σε χώρες που δεν καλύπτονται από το πρόγραμμα ERASMUS+, η χορήγηση του "Letter of Acceptance" παρέλκει. Βασική προϋπόθεση αποτελεί το Ίδρυμα στο οποίο φοιτά ο ασκούμενος ή η ασκούμενη να τον ή την προτείνει με συστατική επιστολή Καθηγητή ή Καθηγήτριας.

Σε κάθε περίπτωση, όλοι οι φοιτητές και φοιτήτριες θα πρέπει, πριν ξεκινήσουν την πρακτική τους άσκηση στις Αρχές της Εξωτερικής Υπηρεσίας:

  • να παραιτούνται εγγράφως από κάθε οικονομική απαίτηση έναντι του Ελληνικού Δημοσίου
  • να φροντίζουν να είναι ασφαλισμένοι για ιατροφαρμακευτική περίθαλψη (π.χ ευρωπαϊκή κάρτα ασφάλισης)
  • να έχουν ασφαλισθεί ιδιωτικά για γενική αστική ευθύνη και κατά ατυχήματος στο χώρο εργασίας (βλ. υπόδειγμα Υπεύθυνης Δήλωσης)

 


Επιστροφή
35-years
<< <
Δεκέμβριος 2021
> >>
Δε Τρ Τε Πε Πα Σα Κυ
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31