img
Πασχαλινές ευχές από το ΤΞΓΜΔ
img
Αλλάζουμε σελίδα (κυριολεκτικά): Γνωρίστε τον νέο ιστότοπό μας!
img
Νέο βιβλίο: Γεώργιος Μιχαλακόπουλος, Το ταξίδι του Bilge Karasu σε τόπους αυτογνωσίας-Γλωσσικοί, εννοιολογικοί και μεταφραστικοί σχολιασμοί στο έργο Το βράδυ μιας ημέρας που κράτησε πολύ
img
Νέο βιβλίο: Ioannis D. Karras, The Culture and Communication Interface
img
Νέο βιβλίο: Μαρία Τσίγκου, Γλωσσική ποικιλία. Ορισμός και διαστάσεις
img
ΤΞΓΜΔ: Συνδιοργανωτής του 13ου Συνεδρίου "Ελληνική Γλώσσα και Ορολογία" της ΕΛΕΤΟ

Καλώς ήλθατε στο Τμήμα Ξένων Γλωσσών, Μετάφρασης και Διερμηνείας (ΤΞΓΜΔ).

Το ΤΞΓΜΔ είναι το μόνο πανεπιστημιακό τμήμα στην Ελλάδα που εκπαιδεύει Ελληνόφωνους μεταφραστές και διερμηνείς στα Αγγλικά, Γερμανικά και Γαλλικά. Οι φοιτητές μας μπορούν επίσης να παρακολουθήσουν μαθήματα για την Τουρκική, Ιταλική, Ισπανική και Αλβανική γλώσσα και τον πολιτισμό.

Το ΤΞΓΜΔ διασφαλίζοντας τη διεθνή παρουσία του μέσω ευρωπαϊκών και διεθνών ερευνητικών προγραμμάτων συνεργάζεται με επαγγελματικές ενώσεις και ιδρύματα που απασχολούν μεταφραστές και διερμηνείς, προκειμένου οι φοιτητές μας να έλθουν πιο κοντά στο επαγγελματικό περιβάλλον του κλάδου. Μέσα από το ευρύ φάσμα προσφερόμενων μαθημάτων και τις ανταλλαγές φοιτητών στο εξωτερικό, το ακαδημαϊκό μας πρόγραμμα υποστηρίζουμε περαιτέρω τις ικανότητες των φοιτητών μας.

Η διδασκαλία και η έρευνα στο ΤΞΓΜΔ καλύπτει ένα ευρύ φάσμα γνωστικών αντικειμένων παρέχοντας τις γνώσεις που απαιτούνται για την αντιμετώπιση της γενικής και ειδικής μετάφρασης ακόμα και της διερμηνείας στις γλώσσες εργασίας του Τμήματος. Οι φοιτητές μαθαίνοντας τις μεθόδους και τις τεχνικές της μετάφρασης και της διερμηνείας, έρχονται αντιμέτωποι με επιστημονικά ζητήματα αποκτώντας γνώσεις και δεξιότητες στη χρήση εργαλείων για την απόκτηση μιας ολοκληρωμένης κατανόησης της μετάφρασης και της διερμηνείας εξετάζοντας τα πρακτικά και θεωρητικά ζητήματα μέσα στο εκάστοτε κοινωνικό, πολιτισμικό και ιστορικό πλαίσιο.

Στο Τμήμα Μετάφρασης και Διερμηνείας Ξένων Γλωσσών παρέχουμε στους φοιτητές μας ευκαιρίες να εμπλουτίσουν το ακαδημαϊκό τους πρόγραμμα. Μια σειρά πρακτικών σεμιναρίων και η επιτυχής συνεργασία με την πανελλήνια επαγγελματική ένωση αποφοίτων μεταφραστών και διερμηνέων του Τμήματος συμβάλλουν στην άριστη εκπαίδευση και κατάρτιση ενοποιώντας γλωσσολογικές, διαπολιτισμικές και λοιπές σχετικές με τη μετάφραση και διερμηνεία δεξιότητες (νομική, διεθνείς σχέσεις, οικονομικά, πολιτική επιστήμη, πολιτιστική κληρονομιά κοκ.). Αυτό καθιστά τους φοιτητές μας ικανούς για φοίτηση σε ένα ευρύ φάσμα μεταπτυχιακών προγραμμάτων όχι μόνο του Τμήματος μας αλλά και άλλων τμημάτων πανεπιστημίων του εσωτερικού και του εξωτερικού.

Οι φοιτητές μας έχοντας επίγνωση της μοναδικότητας του Τμήματος Ξένων Γλωσσών, Μετάφρασης και Διερμηνείας επιλέγουν συνειδητά να σπουδάσουν σε ένα διεπιστημονικό ακαδημαϊκό περιβάλλον που ανοίγει πολλές προοπτικές για το ακαδημαϊκό και επαγγελματικό τους μέλλον. Επιλέγουν ένα ταξίδι γεμάτο περιπέτειες και ανατροπές συνεχίζοντας να κάνουν αυτό που διαχρονικά έκαναν οι μεταφραστές και οι διερμηνείς: να χτίζουν γέφυρες αλληλοκατανόησης και αμοιβαίου σεβασμού.

Εκπαίδευση μεταφραστών και διερμηνέων στα Ελληνικά

Το Τμήμα Ξένων Γλωσσών, Μετάφρασης και Διερμηνείας είναι το μοναδικό στην Ελλάδα που εκπαιδεύει ελληνόφωνους μεταφραστές και διερμηνείς σε προπτυχιακό επίπεδο.

Πρόγραμμα σπουδών ->

Υποτροφία για εξάμηνο στο εξωτερικό με το Erasmus+

Πολλοί φοιτητές μας παρακολουθούν μαθήματα σε ευρωπαϊκά πανεπιστήμια μέσω του Erasmus+ ώστε να γνωρίσουν από κοντά τους πολιτισμούς των γλωσσών στις οποίες ειδικεύονται.

Erasmus+ για σπουδές ->

Πρακτική άσκηση για σύνδεση με την αγορά εργασίας

Οι φοιτητές μεγαλύτερων ετών έρχονται σε επαφή με δημόσιους ή ιδιωτικούς φορείς στην Ελλάδα ή το εξωτερικό στους οποίους εργάζονται υπό πραγματικές συνθήκες για 2 μήνες.

Πρακτική άσκηση ->
gr  pdf.png  Σύντομη παρουσίαση ΤΞΓΜΔ
Mέγεθος: 587.16 KB :: Τύπος: Αρχείο PDF
Πρόσφατες δημοσιεύσεις
ΤΞΓΜΔ: Webinar - Η αισθητική του βιβλίου στις μέρες μας
Δημοσίευση: 05-05-2021 10:08 | Προβολές: 1211
image
Η ομάδα Dfltideutsch του Τμήματος Ξένων Γλωσσών, Μετάφρασης και Διερμηνείας του Ιονίου Πανεπιστημίου διοργανώνει webinar με τίτλο "Η αισθητική του βιβλίου στις μέρες μας" με καλεσμένο τον κ. Γιάννη Μαμάη από τις εκδόσεις Gutenberg. Το webinar θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 11/05/2021 και ώρα 19:00-20:30.
Ανακοίνωση για επί πτυχίω φοιτητές
Δημοσίευση: 01-05-2021 09:09 | Προβολές: 1238
Ανακοίνωση για ενημέρωση των επί πτυχίω φοιτητών.
Πρόσκληση υποβολής αιτήσεων για Πρακτική Άσκηση ακαδ. έτους 2020-21
Δημοσίευση: 27-04-2021 17:44 | Προβολές: 2332
Συνημμένα αρχεία
gr  pdf.png  Εγχειρίδιο Οδηγιών
Mέγεθος: 750.15 KB :: Τύπος: Αρχείο PDF
gr  pdf.png  Αφίσα
Mέγεθος: 91.17 KB :: Τύπος: Αρχείο PDF
image
Το Γραφείο Πρακτικής Άσκησης Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ιονίου Πανεπιστημίου, στο πλαίσιο υλοποίησης του Προγράμματος «Πρακτική Άσκηση Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης του Ιονίου Πανεπιστημίου», προσκαλεί τους ενδιαφερόμενους προπτυχιακούς φοιτητές/φοιτήτριες των Τμημάτων Ιστορίας, Ξένων Γλωσσών, Μετάφρασης και Διερμηνείας, Αρχειονομίας, Βιβλιοθηκονομίας και Μουσειολογίας, Πληροφορικής, Τεχνών Ήχου και Εικόνας, Μουσικών Σπουδών να υποβάλουν αίτηση για τη διενέργεια Πρακτικής Άσκησης (ΠΑ) από 01/07/2021 έως 31/08/2021.
Διάλεξη του κ. Νίκου Γ. Μοσχονά, με θέμα: «Γλώσσα και Επικοινωνία στα Ιόνια Νησιά κατά τους Νεότερους Χρόνους»
Δημοσίευση: 04-05-2021 18:11 | Προβολές: 1312
image
Διάλεξη του κ. Νίκου Γ. Μοσχονά, Ιστορικού και Ομότιμου Διευθυντή Ερευνών στο ΕΙΕ στο πλαίσιο του Εργαστηρίου "Γλώσσα, Ιστορία και Πολιτισμός του Επτανησιακού Χώρου" του ΤΞΓΜΔ.
Ακαδημαϊκό Ημερολόγιο 2021-2022
Δημοσίευση: 28-04-2021 16:25 | Προβολές: 2470
image
Αναρτήθηκε το ακαδημαϊκό ημερολόγιο για το έτος 2021-2022, με ημερομηνίες διδασκαλίας, εξετάσεων, διακοπών και αργιών.
Προκήρυξη επιλογής υποτρόφων
Δημοσίευση: 26-04-2021 12:59 | Προβολές: 1247
Προκήρυξη επιλογής υποτρόφων χωρίς διαγωνισμό, για σπουδές Δεύτερου Κύκλου (μεταπτυχιακές) και Τρίτου Κύκλου (διδακτορικές) στο εσωτερικό.
<< <
Μάιος 2021
> >>
Δε Τρ Τε Πε Πα Σα Κυ
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Σήμερα, Πέμπτη 06-05-2021
Προσεχώς
Πρόσκληση υποβολής αιτήσεων για Πρακτική Άσκηση ακαδ. έτους 2020-21
Έναρξη: 10-05-2021 |Λήξη: 23-05-2021
[Αναμένεται]
Συνημμένα αρχεία
gr  pdf.png  Εγχειρίδιο Οδηγιών
Mέγεθος: 750.15 KB :: Τύπος: Αρχείο PDF
gr  pdf.png  Αφίσα
Mέγεθος: 91.17 KB :: Τύπος: Αρχείο PDF
Πλατφόρμα eClass Ηλεκτρονική καρτέλα φοιτητή Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο Διαχείριση συγγραμμάτων Κόμβος Πρακτικής Άσκησης Βιβλιοθήκη