Μήνυμα σφάλματος

 • Notice: Undefined index: #validate στην noreqnewpass_form_alter() (γραμμή 66 του /opt/websites/dflti_www/sites/all/modules/noreqnewpass/noreqnewpass.module).
 • Warning: array_search() expects parameter 2 to be array, null given στην noreqnewpass_form_alter() (γραμμή 66 του /opt/websites/dflti_www/sites/all/modules/noreqnewpass/noreqnewpass.module).

Παράδοση μαθημάτων εξ αποστάσεως

Η εξ αποστάσεως παράδοση των μαθημάτων γίνεται με δύο τρόπους:

 • Ασύγχρονη: η διδασκαλία κατά την οποία ο/η φοιτητής/-ήτρια συνεργάζεται με τον/την διδάσκοντα/-ουσα σε διαφορετικό χρόνο από τη διαδικασία παράδοσης του μαθήματος ή δημιουργίας υλικού από τον εκπαιδευτικό, έχοντας πρόσβαση σε μαθησιακό υλικό και χρονοδιάγραμμα μελέτης μέσω διαδικτύου (σε συγκεκριμένες ιστοσελίδες ή πλατφόρμες που παρέχει το Υπουργείο Παιδείας).
 • Σύγχρονη (τηλεκπαίδευση): η απευθείας διδασκαλία και μετάδοση μαθήματος σε πραγματικό χρόνο από εκπαιδευτικό, μέσω διαδικτυακής πλατφόρμας σε φοιτητές που παρακολουθούν ζωντανά μέσω υπολογιστή, κινητού smartphone ή tablet.

Συχνές ερωτήσεις

1. Πώς επιτυγχάνεται η ασύγχρονη εκπαίδευση;

Με την πλατφόρμα Open eClass του Ιονίου Πανεπιστημίου, η οποία σταδιακά θα αντικαταστήσει το παλιό Ionio eClass. Αν δεν το έχετε χρησιμοποιήσει, μάθετε πώς μπορείτε να ξεκινήσετε να χρησιμοποιείτε το Open eClass ως διδάσκων.

2. Πώς επιτυγχάνεται η σύγχρονη εκπαίδευση (τηλεκπαίδευση);
3. Ποιο πρόγραμμα ακολουθείται για τη σύγχρονη εκπαίδευση (τηλεκπαίδευση);

Η σύγχρονη εκπαίδευση (τηλεκπαίδευση) ακολουθεί το Ωρολόγιο πρόγραμμα εαρινού εξαμήνου 2020, εκτός εάν υπάρξει διαφορετική ενημέρωση.

Η ασύγχρονη εκπαίδευση δεν εμπίμπτει στο ωρολόγιο πρόγραμμα. Σας συνιστούμε να χρησιμοποιείτε την πλατφόρμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου Webmail του Ιονίου Πανεπιστημίου ή το υποσύστημα ανακοινώσεων του Open eClass.

4. Πώς μπορώ να επικοινωνώ με τους φοιτητές μου;
 • Μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, το Ionio Webmail. Καταβάλλουμε προσπάθειες να σας παράσχουμε τις διευθύνσεις των εκάστοτε φοιτητών που παρακολουθούν κάθε μάθημά σας, ώστε να επιτυγχάνεται η εσωτερική συνεννόηση προς αποφυγή φόρτου της ιστοσελίδας με ανακοινώσεις μη γενικού χαρακτήρα.
  Χρήσιμη συμβουλή:Το webmail επανασχεδιάστηκε πρόσφατα ώστε να λειτουργεί και σε κινητά/tablet! Μάθετε πώς μπορείτε να ενεργοποιήσετε τη συγκεκριμένη ρύθμιση.
 • Μέσω του υποσυστήματος «Ανακοινώσεις» που παρέχει η πλατφόρμα Open eClass για κάθε μάθημά σας. Μάθετε πώς να δημιουργείτε ανακοινώσεις για να επικοινωνείτε με τους φοιτητές σας.
5. Με ποιον μπορώ να επικοινωνήσω σε περίπτωση ερώτησης/προβλήματος;

Υπεύθυνος για τις πλατφόρμες της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης στο ΤΞΓΜΔ είναι ο Αναπληρωτής Καθηγητής και Πρόεδρος του Τμήματος, κ. Σωτήρης Λίβας. Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί του μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

Αν παρουσιαστεί πρόβλημα με τον λογαριασμό σας ή τα στοιχεία σας, παρακαλούμε επικοινωνήστε με τη Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών μέσω τηλεφώνου στο 26610 87122 ή μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στο dty@ionio.gr.

6. Πώς μπορώ να αλλάξω το πρότυπο στο Webmail για να γίνει συμβατό με κινητά και tablet;
 1. Μπείτε στη σελίδα σύνδεσης του Webmail και εισαγάγετε την προσωπική διεύθυνση e-mail και τον κωδικό σας.
 2. Αφού συνδεθείτε, πατήστε τις [ ✳ Ρυθμίσεις] (συνοδεύεται από εικονίδιο σε σχήμα γραναζιού).
 3. Επιλέξτε το μενού [Προτιμήσεις] και στη συνέχεια [Περιβάλλον χρήστη].
 4. Κάτω από το [Θέμα εμφάνισης], επιλέξτε «Elastic» και πατήστε [Αποθήκευση].

Χρήσιμοι σύνδεσμοι